Review: Case-Mate voor iPhone 5

Wouter Nijsen
23 maart 2013, 13:02
2 min leestijd
Review: Case-Mate voor iPhone 5

Reviewscore

9

De Case-Mate Pop ID-case voor de iPhone 5 beschermt je toestel en heeft tegelijkertijd aan de achterkant ruimte voor twee pasjes. Zo heb je altijd je bankpas en identiteitskaart bij je en hoef je ze nooit meer te vergeten.

De case is beschikbaar in verschillende kleurencombinaties, waaronder rood-roze, turquoise-roze, wit-blauw en wit-titanium. Wij ontvingen de zwarte versie die goed bij onze zwarte iPhone 5 past.

Lees verder na de advertentie.

Case-Mate Pop ID: uiterlijk

Het design van de Case-Mate Pop ID is strak en duidelijk. De achterkant bestaat uit twee verschillende soorten plastic en één soort rubber. Beide plasticsoorten vormen de achterkant terwijl de rubberen zijkanten voor de grip in je hand zorgen. Het compartiment van de pasjes is van glimmend zwart plastic gemaakt, de bovenkant van de case bestaat uit mat zwart plastic.

casematepopid1

Het plastic zorgt voor een stevig gevoel in de hand en de rubberen zijkanten hebben een speciaal spikkelpatroon was vrij stoer – ietwat kevlar-achtig – oogt. Aan de binnenkant van de Case-Mate Pop ID is een apart design met allerlei buizen te zien, maar dit gaat verloren zodra je de iPhone 5 in de case stopt.

Case-Mate Pop ID: gebruik

De case past gemakkelijk om de iPhone 5 en het toestel blijft stevig in de Case-Mate Pop ID zitten. De knoppen in de behuizing werken naar behoren en ook de mute-knop is nog te bereiken, hoewel een lange nagel door de lagere ligging van de mute-knop wel van pas komt. De onderkant, waar onder andere de speakertjes, koptelefooningang en ingang voor de lightning connector zitten, is geheel vrijgelaten.

casematepopid2

Aan de onderkant van de achterkant van de case bevindt zich een opening waar je heel gemakkelijk met je vinger – meestal je duim – de pasjes omhoog kunt schuiven. Nadat je deze beweging hebt uitgevoerd, kun je de pasjes via de bovenkant uit de Case-Mate Pop ID halen en snel weer terug stoppen als je ze niet meer nodig hebt. Simpel en doeltreffend.

Case-Mate Pop ID: conclusie

De Case-Mate Pop ID is een enorm handige accessoire voor degenen die bescherming met functionaliteit willen combineren, maar toch van een minimalistische look houden. Je kunt helaas maar wel twee pasjes in de case bewaren, maar dit zorgt er wel voor dat de case zo dun mogelijk blijft en je alleen de allerbelangrijkste pasjes altijd bij je hebt. De speciale opening voor je duim laat je moeiteloos de pasjes omhoog schuiven voor snelle toegang de Case-Mate Pop ID beschermt ook nog eens tegen stoten of kleine valpartijen. Dat is twee keer waar voor je geld.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's