Mini-review: gevlochten solobandje voor Apple Watch

28 mei 2024, 15:00
4 min leestijd
Mini-review: gevlochten solobandje voor Apple Watch

Reviewscore

8

Apple heeft een nieuw solobandje uitgebracht. Maar is hij zijn prijs ook waard? Dat lees je in onze review over het Apple Watch-solobandje!

Lees verder na de advertentie.

Pluspunten

 • Past perfect (na opmeten)
 • Voelt prettig aan
 • Mooi één geheel

Minpunten

 • Prijzig
 • Lastiger om af doen
 • Moeilijker schoon te houden

Mini-review: gevlochten solobandje voor Apple Watch

Apple heeft voor de Apple Watch een flinke hoeveelheid beschikbare bandjes. Daarvan is het gevlochten solobandje een vrij speciale. Dit bandje bestaat namelijk uit één geheel. Maar is dit bandje het ook waard om te kopen?

apple watch finewoven solobandje pride 2024

Dit is het gevlochten solobandje in het kort:

 • Perfecte pasmaat;
 • Één geheel;
 • Twee formaten (41 en 45 mm), met 9 maten;
 • Elastisch;
 • Garen verweven met siliconendraad;
 • 99 euro.

Apple Watch Series 9 deals

Los toestel Refurbished

Apple Watch Series 9

41 mm

Siliconen band

Aluminium

Met mobiel internet

€ 404,95

1 dag

Bekijk bij Amazon
Amazon
Vergelijk alle Apple Watch Series 9 prijzen

Wij hebben de gloednieuwe Pride 2024-versie van het gevlochten solobandje eens nader bekeken. Deze kleurrijke versie van het solobandje is in mei 2024 uitgebracht ter ere van de LGBTQ+-community. Het bandje is wat kleurrijker dan de standaard gevlochten solobandjes, maar is verder gelijk.

Apple Watch-bandje uit één geheel

Het gevlochten solobandje voor de Apple Watch is rekbaar en bestaat uit garen met siliconen draad. Het gevlochten bandje heeft geen gesp of sluiting en dat is ook meteen het grote voordeel. Bandjes met een gesp willen nog wel eens over je MacBook Air krassen (of over de tafel) als je aan het typen bent. Met deze bandjes heb je daar geen last van.

Solobandje maat opnemen

Eerst meten, dan pas kopen

Een ander voordeel is de pasvorm. De solobandjes zitten prettig om je pols, maar daar moet je wel eerst iets voor doen. Deze bandjes zijn er namelijk niet alleen voor verschillende kastgroottes, maar ook de maat van het bandje is verschillend.

Je moet daarvoor een ‘tool‘ van Apple gebruiken, wat niets meer is dan een pdf met een soort meetlint om uit te printen. Maar weet je eenmaal de correcte maat, dan past het bandje ook perfect om je pols.

De rek eruit?

Tijdens de review van het gevlochten Apple Watch-solobandje hebben we hem regelmatig flink uitgerekt, maar het bandje veerde altijd goed terug. Het blijft natuurlijk afwachten hoe dat over een paar maanden is na veelvuldig dragen. Apple geeft op de website aan dat het bandje na verloop van tijd wat langer of losser kan worden. Houd daar dus wel rekening mee.

Apple Watch Ultra 2 deals

Los toestel Refurbished

Apple Watch Ultra 2

49 mm

Geweven alpine band M

Titanium

Met mobiel internet

€ 809,95

1 dag

Bekijk bij Belsimpel
Belsimpel
Vergelijk alle Apple Watch Ultra 2 prijzen

Zweet- en waterbestending

Volgens Apple is het bandje zweet- en waterbestendig. Je kunt de gevlochten solobandjes dus ook dragen tijdens het sporten. Toch vonden we dat niet heel fijn tijdens een intense training. Het bandje neemt makkelijk zweet op. Daardoor voelde hij al vrij snel vochtig aan en was niet makkelijk droog te deppen. Daarvoor is een sportbandje bij flinke work-outs toch beter geschikt.

finewoven solobandje pride 2024

Dit is dan ook meteen het grootste nadeel van deze bandjes. Ze zijn wat gevoeliger voor vlekken en zweet. Je kunt ze uiteraard in de wasmachine gooien, maar even schoonvegen zoals bij een sportbandje is er niet bij.

Conclusie: Apple Watch gevlochten solobandje review

Het gevlochten solobandje uit deze review viel bij ons goed in de smaak. Deze solobandjes hebben een unieke look en zitten prettig om je pols. En dat je bandje van de Apple Watch goed om je pols zit én er leuk uit ziet, daar gaat het toch uiteindelijk om? Zorg er wel voor dat je eerst de juiste maat opmeet voordat je dit bandje koopt. Dan past het bandje het beste.

We vinden het wel jammer dat dit solobandje wat gevoeliger is voor vuil en zweet. Ga je flink sporten? Dan doe je er goed aan om ook een sportbandje voor je Apple Watch erbij te nemen. Of je moet er content mee zijn dat je het bandje zo nu en dan in de wasmachine gooit. Ook kunnen de gevlochten solobandjes na verloop van tijd wat uitrekken, maar daar kunnen we op dit moment nog niets over zeggen.

De gevlochten solobandjes kosten 99 euro bij Apple en dat is best een flink prijskaartje. Je krijgt er dan wel een unieke look voor terug, met een bandje dat altijd goed zit. Je moet dan zelf beslissen of je dat het geld waard vindt. De solobandjes zijn er in verschillende kleuren, waaronder geel, rood, lichtblauw en onze aanrader: de erg kleurige Pride Edition.

Op iPhoned testen we de nieuwste iPhones en andere producten van Apple. De reviews stelt het redactieteam (net als alle andere content op de website) met veel tijd, zorg en aandacht samen. 

Zo weet jij als lezer precies wat je van de geteste smartphone (en andere producten) kan verwachten. In de reviews gaan we de diepte in, maar wel op een begrijpelijke manier. We willen immers dat iedereen het verhaal begrijpt en uiteindelijk weet hoe goed (of slecht) het geteste apparaat is.

Bron afbeelding: Apple
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu