Polar Vantage M review: tophorloge voor topsporters

Erwin Vogelaar
10 mei 2019, 19:22
4 min leestijd
Polar Vantage M review: tophorloge voor topsporters

Reviewscore

8,5

Sporten kan met een Apple Watch of fitnesstracker, maar voor het echte werk ga je voor een sporthorloge. In onze Polar Vantage M review lees je of deze nieuwe wearable de moeite waard is.

Lees verder na de advertentie.

Polar Vantage M review

Voor sporters biedt de Apple Watch mogelijkheden voor het meten van je work-outs, en zijn er talloze goedkope fitnesstrackers op de markt. Fanatieke sporters hebben echter vaak meer wensen. Daar is de nieuwe Polar Vantage voor bedoeld: een horloge dat zich puur richt op het meten van je sportprestaties en helpt om beter te worden.

Twee versies

Er zijn twee versies van de Polar Vantage op de markt: de Vantage M en Vantage V. De Vantage M is met een adviesprijs van 279,95 euro de goedkoopste editie, die tevens 20 gram lichter is. De Vantage V is met een adviesprijs van 499,95 euro een stuk duurder, maar daar krijg je wel een touchscherm bij, net als een grotere accu en de mogelijkheid om je loopvermogen te meten zonder extra sensoren.

Wij hebben de Polar Vantage M getest. Vergeleken met een Apple Watch Series 4 is dit horloge een stuk groter. De wearable is dus een duidelijke aanwezigheid op je pols, maar in het gebruik merk je daar al snel niets meer van.

polar vantage m review

Meer dan 130 sporten

Met een Polar Vantage kun je verschillende dingen doen. Allereerst kan het horloge constant je hartslag meten. Daarnaast kun je een timer of een training starten. Start je een training, dan kies je uit één van de vele sporten.

Denk aan zwemmen, wandelen, fietsen, krachttraining, crossfit, een triathlon en meer. In totaal kun je uit meer dan 130 sporten kiezen, dus zolang je geen sessie oudhollands hikstapsprong op een skippybal doet, zit die van jou er waarschijnlijk ook tussen.

De knoppen op het horloge zijn wat stroef, maar daardoor heb je ook geen kans dat je een knop per ongeluk indrukt. Het is ook even uitvogelen waar je welke knop voor gebruikt, maar als je dat eenmaal onder de knie hebt, is de Polar Vantage M een duidelijk te gebruiken horloge. Trainingen zijn bijvoorbeeld makkelijk te pauzeren, of je verdeelt je sessie op in verschillende rondes.

Scherm staat altijd aan

Het kleurenscherm plaatst alle informatie duidelijk in beeld. De horloge heeft een flinke ronde rand om het display heen, waardoor het groter lijkt dan het is. Bijzonder is dat het scherm wel altijd aan blijft, omdat licht wordt weerkaatst in plaats van dat het display zelf licht geeft. Pas als je het horloge nodig hebt in slechte lichtomstandigheden, gaat de backlight aan.

Daardoor gaat de wearable lekker lang mee. Met de M kun je dertig uur achter elkaar trainen met gps aan. De V doet er nog eens tien uur bovenop. Daarnaast is het horloge dagen te dragen, zonder dat je de speciale oplader hoeft te gebruiken. Hoewel je de Polar Vantage daardoor in theorie makkelijk ‘s nachts kunt blijven dragen om je slaap te meten, is de wearable wel wat lomp om comfortabel in bed om te houden.

polar vantage m review

Polar Flow

Omdat het horloge ingebouwde gps heeft, hoef je jouw smartphone niet mee te nemen tijdens het sporten. Alle prestaties worden gesynchroniseerd via de Polar Flow-app. In de app (of op de website) krijg je duidelijke grafieken te zien, zodat je weet of je vooruit gaat. Met de Vantage V krijg je met het loopvermogen daar nog meer duidelijkheid in, omdat je spierbelasting ook wordt gemeten.

Het horloge gaat verder dan enkel alles in een grafiekje zetten. Je wordt namelijk ook aan de slag gezet. Zo kun je work-outs of een heel trainingsschema plannen, door het instellen van doelen. Bijvoorbeeld het halen van een specifieke afstand binnen een bepaalde tijd. Je krijgt daar begeleiding in, gebaseerd op jouw statistieken. Dat betekent ook dat Polar je aanmoedigt om rust te nemen, want dat heeft je lichaam nodig.

polar vantage m review

Sportmaatje

De Polar Vantage wordt in combinatie met Polar Flow dus echt een sportmaatje. Werk je samen met een coach en gebruikt die toevallig ook de Polar-software? Dan kan de coach toegang krijgen tot je gegevens en sessies, of een heel trainingsplan opstellen.

Buiten het sporten om is de Polar Vantage niet zo interessant. Je kunt de wearable als normaal horloge gebruiken en notificaties lezen, maar je kunt niet op die notificaties reageren, andere apps installeren of muziek luisteren. Dit is echt een sporthorloge.

Conclusie Polar Vantage M review

De Polar Vantage M is een uitstekend horloge voor als je jouw sportprestaties wil meten met een wearable, terwijl je niet afgeleid wil worden door allerlei andere functies. Polar gaat duidelijk verder dan een fitnesstracker of Apple Watch in het helpen met het halen van je doelen. De wearable is wat lomp, maar gaat lang mee en werkt compleet onafhankelijk van je smartphone.

Polar Vantage kopen

De Polar Vantage M is verkrijgbaar met een adviesprijs van 279,95 euro in zwart of wit bij verschillende Nederlandse webwinkels. Bijvoorbeeld bij Coolblue en Bol.com. De Polar Vantage V, met een adviesprijs van 499,95 euro is er ook in het oranje.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu