De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Parrot Mambo review: deze kleine drone bestuur je gewoon met je iPhone

Lars Paijmans
3 januari 2017, 19:11
3 min leestijd
Parrot Mambo review: deze kleine drone bestuur je gewoon met je iPhone

Reviewscore

7

Met drones kun je prachtige video’s maken en pakketjes rondbrengen, maar stiekem is het vooral gewoon heel leuk speelgoed. De Parrot Mambo is hier het ultieme voorbeeld van. Wij hebben hem getest voor deze Parrot Mambo review.

Lees verder na de advertentie.

Parrot Mambo review

Parrot is een bekende naam als het op drones aankomt, en nu we aan de slag zijn gegaan met de Mambo snappen we waarom. Na het downloaden van de bijbehorende app is de drone in een paar seconden gekoppeld en kun je er het luchtruim onveilig mee maken.

Parrot Mambo review

‘Luchtruim’ is in dit geval een betrekkelijk begrip, want de Parrot Mambo is vooral bedoeld voor binnenshuis. De kleine drone heeft een spanwijdte van maar 18 centimer, wat hem bij uitstek geschikt maakt om door een huis- of slaapkamer te vliegen. Dit komt vooral door de razendsnelle reactiesnelheid. Zodra je de virtuele joystick op je iPhone de andere kant op beweegt, volgt de Parrot Mambo dit voorbeeld direct op. We zijn ook erg blij met de landingsknop, waardoor de Mambo zichzelf automatisch weer veilig op de grond zet. Zorg er alleen wel voor dat je op dat moment boven een vlakke ondergrond vliegt om een crash te voorkomen.

Opladen na tien minuten

Voor je het weet vlieg je met dit apparaatje als volleerd piloot in het rond. Houd er alleen wel rekening mee dat je vlucht nooit langer duurt dan een minuut of tien, omdat de accu dan alweer opgeladen moet worden. In een paar minuten kun je vervolgens weer verder vliegen. De korte accuduur is ook meteen ons voornaamste punt van kritiek op de Parrot Mambo.

De accu gaat maximaal tien minuten mee, zonder dat je er accessoires of bumpers aanhangt. Doe je dit wel, dan moet de Mambo nog sneller aan het stopcontact gehangen worden. Deze bumpers haalden we bovendien nooit van de drone af, omdat dit de beste manier is om de propellers te beschermen. De plastic drone is namelijk erg teer, zeker als je met hoge snelheid door een ruimte zoeft.

Parrot Mambo review

Deze accessoires zijn bovendien de manier waarmee de Mambo zich onderscheidt van de rest. Bovenop de drone zitten zes rondjes, waarop je een kanon en een grijphaak op kunt bevestigen. Het plastic pistooltje vuurt groene balletjes af, terwijl je met de grijphaak kleine voorwerpen kunt vastklemmen en verplaatsen.

Stuur de Mambo aan met je iPhone

Al deze functies voer jij uit via de bijbehorende FreeFlightMini iOS-app. Deze past zich aan op de manier waarop jij de drone gebruikt, en welke accessoires je er op dat moment op aangesloten hebt. Met twee virtuele joysticks bepaal je de hoogte en de richting waarin de Parrot Mambo vliegt. Via de app installeer je ook regelmatig nieuwe firmware-updates, al duurt dit wel erg lang omdat al deze data via Bluetooth naar de Mambo moet worden verstuurd.

Dat het leuk is om een keertje met de Parrot Mambo te vliegen moge duidelijk zijn. Iedere keer als we hem onder luid gezoem lieten opstijgen, was er altijd wel iemand in de buurt die ook even wilde vliegen. De vraag is alleen of jij het de relatief hoge adviesprijs van 115 euro waard vindt om de Parrot Mambo in huis te halen. Als je geen moeite hebt met maximale vluchten van tien minuten, en met het kwetsbare design om kunt gaan, is dit een erg vermakelijke gadget om in huis te halen.

Parrot Mambo review

Parrot Mambo kopen

Ben je na het lezen van deze review overtuigd dat jij het luchtruim onveilig wil gaan maken met de Parrot Mambo? Dan kun je hem via deze link bestellen. Neem ook eens een kijkje in onze gadget top 100 voor meer toffe gadgets, accessoires en cadeau-inspiratie.

FreeFlight Mini

Parrot SA

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu