De iPhone 15 nu scherp geprijsd!

Netgear Arlo Pro review: slimme camera waakt over je huis

Rick van der Veer
12 januari 2018, 19:28
3 min leestijd
Netgear Arlo Pro review: slimme camera waakt over je huis

Reviewscore

8

Netgear staat vooral bekend om zijn routers en switches, maar maakt ook beveiligingscamera’s en alarmsystemen. In deze Arlo Pro-review voelen we één van de populairste opties van het bedrijf aan de tand.

Lees verder na de advertentie.

Netgear Arlo Pro review: slimme camera waakt over je huis

Onder de merknaam Arlo maakt Netgear verschillende producten die gericht zijn op het beveiligen van je huis of kantoor. De Arlo Pro is onderdeel van deze serie en een alarmsysteem en beveiligingscamera in één. Het in deze review geteste pakket bestaat uit twee onderdelen: het basisstation en de camera zelf. Je kunt de Arlo Pro ook in pakketten kopen met twee of meer camera’s.

Het basisstation sluit je op je router aan met een (meegeleverde) netwerkkabel, terwijl je de camera zelf eigenlijk overal op kunt hangen. Dit kan zelfs buiten, want de Arlo Pro is waterdicht en bestand tegen de elementen. Bij het ophangen hoef je dus alleen rekening te houden met het bereik van het basisstation, dat ongeveer even ver reikt als een wifi-signaal. Met een standaardaccount kun je bovendien tot vijf camera’s aansluiten via één station.

Netgear Arlo Pro review

Het instellen van de set verloopt via de Arlo-app, die je door het aanmaken van een account en het instellen van de camera loodst. Met een gratis account kun je tot zeven dagen lang opnames in de cloud opslaan. Wil je beelden langer dan dat in je Arlo-account bewaren, dan kun je een betaald abonnement van zo’n tien euro per maand afsluiten.

Slimme planning

Je kunt de Arlo Pro continu laten lopen, maar op de momenten dat je thuis bent is dat natuurlijk niet nodig. Hiervoor kun je verschillende profielen instellen. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat de camera je automatisch notificaties stuurt als er iets beweegt, of dat de sirene in het basisstation afgaat.

Netgear Arlo Pro review

Eén van de handigste functies die samen met de eerdergenoemde profielen werkt is geofencing. Dit betekent dat de camera op basis van jouw locatie zichzelf in- of uitschakelt. Door de Arlo-app toegang tot je locatie te geven, schakelt de camera automatisch in als je niet thuis bent. Afhankelijk van je instellingen kan Arlo je vervolgens notificaties sturen als er beweging wordt gedetecteerd, of het alarm af laten gaan.

Zie je door de camera iets, dan kun je op afstand met diegene communiceren. De draadloze Arlo heeft namelijk microfoons en een luidspreker ingebouwd, zodat je via de Arlo-app kunt praten met de camera. Dit is niet alleen handig om bijvoorbeeld iemand af te schrikken, maar ook als je een boodschap wil doorgeven aan iemand die thuis is.

Netgear Arlo Pro review

Tijdens onze test liepen we wel nog tegen een paar kleine bugs aan. Zo werkte de geofencing-functie niet goed omdat onze test-iPhone een apostrof in zijn naam had. Na het weghalen hiervan werkte de functie zoals verwacht. De Arlo-app functioneert verder meer dan prima, maar dit soort bugs verpesten de verder soepele gebruikservaring wel een beetje.

De Arlo Pro gaat voor 279 euro over de toonbank, en biedt een volledig pakket om je huis of kantoor te beveiligen. Wil je echter alleen een camera om iets in de gaten te houden, dan zijn er goedkopere opties beschikbaar. De Arlo Pro biedt met het meegeleverde basisstation immers de functies van een alarmsysteem.

Conclusie Netgear Arlo Pro review

De Netgear Arlo Pro is een volledig uitgerust alarmsysteem dat gericht is op mensen die hun leven via een smartphone beheren. Met behulp van de Arlo-app houdt de Arlo Pro je huis of kantoor in de gaten. Dankzij de geofencing-functie word je bovendien alleen gestoord als er écht iets te melden is. Mensen die op zoek zijn naar een camera die op afstand helpt, kunnen echter ook in een goedkoper prijssegment terecht.

Heb je na het lezen van deze review interesse om een Netgear Arlo Pro aan te schaffen? Dan kun je ‘m onder meer bij Coolblue bestellen voor zo’n 279 euro.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu