Getest: De Mujjo Touchscreen Gloves kunnen we warm aanbevelen

16 januari 2019, 19:28
3 min leestijd
Getest: De Mujjo Touchscreen Gloves kunnen we warm aanbevelen

Reviewscore

8

Met het koude weer sta je vaak voor een lastige keuze: je iPhone gebruiken en koude vingers krijgen, of je handschoenen aanhouden en die notificatie negeren? Met de nieuwe Touchscreen Gloves van Mujjo is dat dilemma verleden tijd.

Mujjo Touchscreen Gloves review

Touchscreenhandschoenen bestaan al jaren, maar hadden als nadeel vaak dat ze te dun waren om je handen echt warm te houden. Het resultaat was dat je alsnog koude handen had, en je een iPhone minder goed kon bedienen dan zonder een lapje stof om je vingers heen. Inmiddels zijn ze verkrijgbaar in allerlei winkels en zien ze er bijna allemaal hetzelfde uit: flinterdun en gemaakt van gebreide zwarte stof met stukjes grijze stof op de vingertoppen.

Handschoen

Mujjo pakt het anders aan met de Touchscreen Gloves. Deze zien er op het eerste gezicht uit als doorsnee zwarte handschoenen, met een relatief brede band die goed aansluit op je pols. Daardoor zitten de handschoenen goed om je hand heen en laten ze ook geen koude lucht door. De dikkere stof ziet er niet alleen beter uit, maar zorgt ook voor een handschoen die je hand daadwerkelijk warm houdt.

Goed nieuws dus tot nu toe, al zorgt dit dikkere omhulsel ook voor het enige echte nadeel van de Touchscreen Gloves: het gebrek aan grip. Mujjo heeft om dit op te lossen wat anti-slip strepen toegevoegd op bepaalde delen van de handschoen. Dat helpt enigszins, maar is niet genoeg om je iPhone op een normale tempo en met een gerust hart uit je broekzak te halen.

mujjo touchscreen gloves

In plaats daarvan haalden we de smartphone extra voorzichtig tevoorschijn, zodat hij niet onbedoeld uit onze warme handen zou glippen. Heb je de iPhone eenmaal vast, dan laat het scherm van de smartphone zich bedienen zoals altijd. Belangrijk detail: door de handschoen werkt de Touch ID-sensor niet meer. Heb je dus een iPhone zonder Face ID, dan zul je alsnog een hand uit een handschoen moeten halen om het apparaat te ontgrendelen.

De handschoenen zijn unisex en verkrijgbaar in vier verschillende maten: small, medium, large en extra large. Mujjo heeft een handige maattabel die je uit kunt printen, zodat je precies het goede formaat bestelt. Dat is belangrijk, want een te grote of te kleine handschoen zorgt ervoor dat je handen minder goed verwarmd blijven.

Mujjo Touchscreen Glove

Conclusie Mujjo Touchscreen Gloves review

Voor een prijs van vijftig euro zijn de handschoenen van Mujjo niet goedkoop, maar daarvoor haal je wel een product in huis dat er kwalitatief goed uitziet en ook echt je handen warm houdt. Dat maakt van de Mujjo Touchscreen Gloves een accessoire voor je iPhone die we warm aan kunnen bevelen, zeker nu er nog wat koude maanden aan lijken te komen. Houd er alleen rekening mee dat je jouw iPhone wat voorzichtiger uit je broekzak haalt dan normaal, anders wordt de prijs die je voor deze stijlvolle handschoenen betaalt een stuk hoger dan die vijftig euro.

Pluspunten Mujjo Touchscreen Gloves

  • Mooi ontwerp
  • Warm!
  • iPhone laat zich prima bedienen

Minpunten Mujjo Touchscreen Gloves

  • Relatief weinig grip, ondanks antislipstrepen

Mujjo Touchscreen Gloves kopen in Nederland

De ‘All-New Touchscreen Gloves’ van Mujjo zijn verkrijgbaar via de website van het bedrijf voor 49,90 euro, exclusief verzendkosten van 4,90 euro.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu