Mophie Space Pack: langere accuduur en meer opslag voor je iPhone

29 mei 2014, 14:00
3 min leestijd
Mophie Space Pack: langere accuduur en meer opslag voor je iPhone

Reviewscore

6

De iPhone 5 en iPhone 5S zijn standaard uitgerust met 16GB, 32GB of 64GB en een ingebouwde accu die garantstaat voor een batterijduur van ongeveer anderhalve dag. Voor powerusers is er nu de Mophie Space Pack, een flinke case die is voorzien van een 1700 mAh-accu en 16GB of 32GB aan extra opslag.

Lees verder na de advertentie.

Mophie maakt al langer cases die de accuduur van de iPhone flink kunnen verlengen, maar de Space Pack is de eerste die ook is voorzien van ingebouwd geheugen. Daarbij kun je kiezen voor een 16GB- en een 32GB-variant (in het zwart of wit), die 30 euro duurder is. Beide accessoires zijn echter ook voorzien van een 1700 mAh-accu die genoeg power heeft om je iPhone 5 of 5S één keer volledig op te laden. Is de Mophie Space Pack zelf leeg, dan kun je hem bijladen middels de meegeleverde micro-usb-kabel.

mophie space pack review

De installatie

Het installeren van de Mophie Space Pack is heel eenvoudig. De case bestaat uit twee delen die je aan elkaar klikt en waarin de iPhone perfect past. Daarbij zijn de powerknop, volumetoetsen en het schuifje om het geluid te dempen nog goed bereikbaar. Er is tevens een uitsparing voor de camera en aan de onderkant is een aansluiting te vinden om de Space Pack van stroom te voorzien. De uitsparing voor de koptelefoon is vrij gigantisch en doet wat ons betreft wel erg veel af aan het design van de case.

Waar je ook rekening mee moet houden als je de Space Pack gebruikt, is dat deze je iPhone bijna twee keer zo dik maakt. Uiteraard als gevolg van de ingebouwde accu en het extra geheugen. Met de hoes eromheen zal je iPhone daardoor niet meer zo gemakkelijk in je broekzak passen. Bovendien wordt er flink wat gewicht toegevoegd.

Aan de slag met de Mophie Space-app

Voor veel gebruikers zal het geen ramp zijn dat iOS zo’n gesloten besturingssysteem is, maar als je de Mophie Space Pack gebruikt, merk je hoe lastig dit kan zijn. Om gebruik te maken van het opslaggeheugen moet je namelijk de Space-app van Mophie downloaden. Zonder deze (weliswaar gratis) app kun je geen foto’s, video’s, muziek of andere bestanden op het geheugen plaatsen of openen. Op zich werkt de app naar behoren, al is het natuurlijk lastig dat je naar een aparte omgeving moet gaan om bepaalde bestanden te openen.

Gelukkig is de Space-app niet kieskeurig als het op bestanden openen en delen aankomt. Sluit je de Space Pack aan op je pc of Mac, dan kun je muziek, multimedia en bijvoorbeeld PDF-bestanden overzetten om vervolgens op je iPhone te gebruiken. Bestanden worden automatisch in de juiste mappen gezet, zodat je niet het overzicht verliest.

Conclusie Mophie Space Pack review

De Mophie Space Pack heeft duidelijke voor- en nadelen. De case voelt stevig aan, verlengt je accuduur met ruim anderhalve dag en biedt flink wat extra ruimte voor bestanden waar je niet zonder kunt. Anderzijds maakt de case je iPhone aanzienlijk dikker en zwaarder, waardoor hij niet meer in je broekzak zal passen.

Ook moet je een aparte app openen om bij je bestanden op de Space Pack te kunnen, wat alles behalve ideaal is. Met dat in het achterhoofd is dit accessoire alleen geschikt voor grootverbruikers voor wie extra opslagruimte en batterijduur noodzakelijk is.

mophie space pack

De Mophie Space Pack is voor deze review ter beschikking gesteld door Appelhoes, waar de 16GB/32GB-versie verkrijgbaar is voor €149,-/€179,- (Meer info).

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu