Logi BLOK review: premium cases maken iPad valbestendig

Gijs Ettes
31 juli 2015, 11:20
5 min leestijd
Logi BLOK review: premium cases maken iPad valbestendig

Reviewscore

8

Eerder deze maand lanceerde Logitech een drietal valbestendige cases voor de iPad onder het nieuwe Logi-label. De BLOK cases kenmerken zich door een stevig vierkant design en een premium afwerking. Wij hebben ze getest.

Lees verder na de advertentie.

Valbestendige cases met premium prijskaartje

De Logi BLOK Protective Shell is de simpelste en goedkoopste van de drie. Voor deze hoes, die vanaf volgende maand verkrijgbaar wordt, betaal je 39,99 euro. Daarbij heb je de keuze uit de kleuren zwart, rood/paars en blauwgroen/blauw. De afwerking van de Protective Shell is goed, al zal het hoekige ontwerp niet iedereen aanspreken. De hoes is gemaakt van een combinatie van rubber en kunststof, waarbij de zijkanten iets meegeven om klappen en schokken op te vangen.

logi blok review

De valbestendigheid geldt voor een maximale hoogte van 1,8 meter; dus zelfs als je de iPad uit je handen glipt terwijl je een trap afloopt, moet er geen schade aan de tablet optreden. Mits hij natuurlijk niet met het scherm naar beneden valt, want de voorzijde wordt niet beschermd door de case.

Het is een hele klus om de iPad in de case te krijgen, maar eenmaal erin voelt het geheel stevig aan. Bovendien is er gedacht aan uitsparingen voor de koptelefoon, sluimerknop, speakers en microfoon. De powerknop en volumetoetsen zijn bedekt, maar desondanks gemakkelijk te vinden en in te drukken.

Protective Case: verstelbare hoes voelt stevig aan

De Protective Shell is er voor zowel de iPad Air 2 als iPad mini, en voegt behalve valbestendigheid geen extra functionaliteit toe. Wil je een case die je ook rechtop kunt zetten, bijvoorbeeld om een video te bekijken, dan is de Logi BLOK Protective Case (enkel voor de iPad Air 2) het model om voor te gaan. Die heeft een voetje dat je kunt uitklappen, zodat je de iPad ook op een tafel kunt zetten. Bovendien is het voetje verstelbaar tot 50 graden, zodat je de kijkhoek kunt aanpassen.

Het voetje van de case is tot 50 graden verstelbaar

Met 69,99 euro is de Protective Case aanzienlijk duurder dan de Shell. Het voordeel van deze hoes is dat hij de iPad volledig beschermt, dus ook het scherm. De case bestaat daarnaast voor een gedeelte uit stof, wat iets ruw aanvoelt en meer grip biedt. De Protective Case maakt de iPad wel wat zwaarder, maar dat neemt niet weg dat de tablet nog steeds goed langere tijd is te bedienen. Bovendien vinden we dezelfde uitsparingen en knoppen als op de Shell, en ook de afwerking is uitstekend.

logi blok review

Tijdens onze tests, waarbij we de iPad Air 2 vanaf schouderhoogte lieten vallen op vloerbedekking en een laminaatvloer, gaf de tablet geen krimp. De iPad mini in de Protective Shell overleefde dezelfde val op vloerbedekking, al durfden we het niet aan om de tablet zonder bescherming aan de voorkant op het hardere laminaat te laten vallen.

Stevige keyboardcase maak iPad zwaar

De derde stevige iPad-case van Logi is de duurste en meest luxe: de Logi BLOK Protective Keyboard Case. Zoals de naam al doet vermoeden, is dit een keyboardcase die je iPad omtovert tot een compacte laptop. De hoes heeft hetzelfde design en biedt dezelfde bescherming als de Protective Case, maar beschikt over een bluetooth-toetsenbord dat met een magneetje wordt bevestigd aan de iPad. Als je het toetsenbord even niet nodig hebt, kun je het loskoppelen, zonder dat dit ten koste gaat van de bescherming van de iPad.

logi blok review 2

Het koppelen van het keyboard met de iPad gaat vlekkeloos: schakel bluetooth in, selecteer het keyboard, voer een zescijferige code in en je kunt meteen aan de slag. Logitech garandeert een accuduur van ongeveer vier jaar en mocht de meegeleverde knoopbatterij sneller leeglopen, dan heb je de optie om deze te vervangen.

Het typen op de Protective Keyboard Case is bijzonder prettig. De knoppen zijn niet heel diep in te drukken, maar hebben voldoende travel en de ruimte tussen afzonderlijke toetsen is groot genoeg om fijn te kunnen tikken. De belangrijkste knoppen zijn aanwezig en de bovenste rij bevat enkele handige sneltoetsen. Alleen de pijltjestoetsen onderin zijn wat klein en een touchpad mist, maar die zul je in iOS waarschijnlijk niet nodig hebben.

logi blok review

Omdat het keyboard van bluetooth gebruikmaakt, kun je het echter ook met andere (mobiele) apparaten koppelen. Sluit je het keyboard aan op een laptop of pc – wat strikt genomen natuurlijk niet de bedoeling is – dan is het gemis van een touchpad wel vervelend. Houd er daarnaast rekening mee dat de keyboardcase de iPad flink zwaarder maakt. Ook is het lastig om hem te balanceren op je schoot; wil je typen, dan zul je de iPad toch echt op een tafel moeten zetten.

Tot slot de prijs: met 129,99 euro is de Protective Keyboard Case alles behalve goedkoop. Voor die prijs krijg je echter wel een iPad-hoes die je dure gadget beschermt en is voorzien van een prettig toetsenbord met een lange accuduur.

Conclusie Logi BLOK review

De Logi BLOK cases hebben een design dat je moet aanspreken, maar doen hun werk prima: je iPad beschermen tegen onvoorziene vallen op een harde ondergrond. De Protective Shell is de goedkoopste van de drie, maar heeft het nadeel dat het display niet wordt beschermd. Wat dat betreft is de Protective Case een betere keuze, al is de hoes niet goedkoop. Wel krijg je voor het bedrag dat je betaalt veel stevigheid en een prima afwerking. Ben je op zoek naar een beschermende case die je iPad meteen omtovert tot een mini-laptop, dan is de Protective Keyboard Case het overwegen waard. De hoes is flink aan de prijs, maar biedt een fijne type-ervaring.

Logi BLOK winactie

In samenwerking met Logitech mogen we de onderstaande prijzen weggeven. Meedoen kan tot en met 14-8-2015, dus lees gauw verder!

  • 2 x Logi BLOK Protective Shell voor iPad Air 2 (t.w.v. 39,99 euro per stuk)
  • 2 x Logi BLOK Protective Case voor iPad Air 2 (t.w.v. 69,99 euro per stuk)
  • 2 x Logi BLOK Protective Keyboard Case voor iPad Air 2 (t.w.v. 129,99 euro per stuk)

Om kans te maken, hoef je je alleen in te schrijven voor de nieuwsbrief van iPhoned. Bestaande inschrijvers maken automatisch kans, mits zij zich ook voor de dagelijkse nieuwsupdate hebben ingeschreven. Dit is aan te passen via de nieuwsbriefvoorkeuren.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad Air 2
Apple iPad Air 2

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu