Speakers van Libratone vallen op door het fraaie wollen jasje waarin ze zijn gestoken. Ook de prijs is opvallend. De speakers zijn duur, maar je krijgt er goed geluid en gemak voor terug. Dat geldt ook voor de Libratone Zipp.
Lees verder na de advertentie.
Geen gehannes met aansluitingen en afspelen van muziek op deze speaker. Vanuit de doos is de Libratone Zipp plug-and-play. Een stekkertje erin, even aanzetten, eventueel een knopje voor bluetooth of wifi (voor muziek streamen) aanzetten en je bent klaar om te gaan.
Eenvoudige installatie
Met een iPhone is de Libratone Zipp op verschillende manieren te gebruiken. Je kan muziek streamen via jouw favoriete muziekdienst via bluetooth, usb-kabel of AirPlay. De installatie hiervan is weinig werk. Voor bluetooth zoek je met je iPhone contact met de speaker, koppelt ze aan elkaar en je kan beginnen met luisteren. Als je bluetooth wil gebruiken, dien je overigens wel een nieuw model te kopen (wij testten de Black Pepper in het zwart, maar er is ook een grijze Salty Grey uitvoering), want op oudere modellen is bluetooth afwezig.
Gebruik je liever AirPlay, dan heb je er iets meer werk aan, maar binnen een minuut ben je alsnog up and running. Het instellen van AirPlay hoeft dan ook maar Ă©Ă©n keer. AirPlay-ondersteuning is erg gemakkelijk omdat je muziek direct vanuit het controlecentrum kan pauzeren of skippen. Ook kunnen andere mensen met een Apple-apparaat muziek afspelen op de Zipp, wat handig is voor feestjes. Voor de functie is wel iOS 7 of nieuwer benodigd.
Draagbaar
De Libratone Zipp is ook gemakkelijk mee te nemen dankzij de grote lus aan de zijkant waarmee je hem op kan tillen en die de knoppen van de speaker verbergt. Fijn is ook dat er een oplaadbare accu in zit, zodat je tijdens een middagje in het park gewoon muziek kan luisteren. Moet je overigens niet al te lang wegblijven, want heel veel langer dan vier uur gaat hij niet mee op een volle lading.
Geluid en app
De Libratone Zipp geeft een mooi, warm geluid en is prima voor in woonruimtes. In vergelijking met andere bluetooth-speakers steekt de Libratone Zipp boven het maaiveld uit. Dat komt mede door de prima bas-speaker die erin zit. Wil je het geluid Ă©cht naar eigen smaak laten klinken, dan is er altijd nog de Libratone-app. Daarmee kan je verschillende ‘scènes’ instellen. Zo ligt bij Jazz club de nadruk bijvoorbeeld meer op open akoestiek en stemmen en focust Rock the house juist meer op drums en midrange-klanken.
Ook is het via de app mogelijk om aan te geven hoever de speaker ongeveer van de muur staat, zodat het geluid beter door de kamer verdeeld wordt. Heb je meerdere Libratone speakers, kun je ze vanuit de app bedienen.
Design
Libratone valt met name op dankzij het design. De Zipp is cilindervormig, maar dankt zijn charme vooral aan het hoesje wat eromheen zit. Deze is gemaakt van wol en in verschillende kleuren verkrijgbaar. Je ritst ze er gemakkelijk aan en af (vandaar de naam Zipp) en elke kleur zorgt weer voor een frisse look. Het wol geeft de speaker iets levendigs: in plaats van een kille speaker haal je met de Libratone Zipp een bijna knuffelbaar product in huis.
Conclusie
Voor de nieuwere versies met bluetooth betaal je 369 euro, de andere varianten kosten 299 euro en dan krijg je er drie hoesjes bij. Het is allebei prijzig, maar geeft je wel wat het belooft. Hou je van design, gemak en goed geluid, dan is de Libratone Zipp de moeite waard.