Libratone One Click review: draagbare speaker met mooi geluid

12 augustus 2016, 19:30
4 min leestijd
Libratone One Click review: draagbare speaker met mooi geluid

Reviewscore

8

Libratone staat bekend om zijn kwalitatief hoogwaardige speakers, die zijn voorzien van een fraai design. De nieuwe One Click voldoet aan deze kenmerken, maar weet ook op andere fronten te overtuigen.

Lees verder na de advertentie.

Libratone One Click review

Het Deense Libratone lanceert dit jaar een drietal nieuwe speakers, die vooral zijn bedoeld voor gebruik buitenshuis of onderweg. De One Click is het vlaggenschip van de GO-serie en is voorzien van een aantal interessante functies, waaronder een modulair ontwerp. Naast de One Click is er ook de One Style (dezelfde speaker zonder accessoires) en de kleinere One Too.

Opvallend design

Libratone legt bij zijn bluetooth speakers vooral de nadruk op het design, en wat dat betreft is de One Click geen uitzondering. Wel nieuw is dat de speaker vooral voor outdoor-gebruik is bedoeld en dus gemakkelijk mee te nemen is en tegen een stootje kan. Dit zorgt voor een wat opmerkelijk uiterlijk, waarbij de voor- en achterkant van de speaker met mooi stof zijn afgewerkt en het geheel wordt omhelst door een rubberen frame.

libratone one click review

Dat frame heeft een opvallende functie, want aan de zijkanten kan een rubberen band bevestigd worden. Hierdoor wordt de One Click omgetoverd tot een soort handtasje dat je wat makkelijker vastpakt. Handig is dat je een rubberen lus aan de bovenkant kunt bevestigen, die ervoor zorgt dat je de One Click aan zaken kunt ophangen. Handig, want zo kun je de speaker overal kwijt, ook als op tafel of op de grond weinig ruimte is.

libratone one click review

De bouwkwaliteit van de Libratone One Click is wat ons betreft dik in orde. Het apparaat voelt stevig aan en door het gewicht van 909 gram heb je echt het gevoel een hoogwaardige speaker in je handen te hebben. De One Click is overigens spatwaterbestendig, dus je kunt ‘m zonder problemen meenemen naar het strand.

iOS-app en bediening

De installatie van de One Click is enorm simpel en verloopt via de bijhorende Libratone-app. Wanneer je de applicatie hebt geïnstalleerd, koppel je de speakers met een paar tikjes aan je iPhone of iPad en kun je in principe gelijk aan de slag. Muziek streamen via Spotify is dan ook binnen enkele minuten mogelijk.

In de iOS-app vind je de SoundSpaces-optie, waarmee het mogelijk is om meerdere Libratone-speakers aan elkaar te koppelen, zodat je in één keer het hele huis met muziek kunt vullen. De app biedt tevens een internetradiofunctie, waarbij je kunt kiezen uit een flink aanbod aan zenders.

Hoewel je de Libratone One Click kunt bedienen via de app, heeft het apparaat zelf ook enkele knopjes. Aan de voorkant bevindt zich de aan/uit-knop, aan de achterkant vind je een knop om muziek te pauzeren en het volume aan te passen. Met een tikje zet je muziek stop, terwijl je over de rand van de knop moet vegen om de speakers luider of zachter te laten klinken. De bediening is best intuïtief en werkt gewoon prima.

Mooi geluid

Het belangrijkste is natuurlijk dat de speaker goed geluid produceert. Met de audiokwaliteit van de Libratone One Click is weinig mis, want het apparaat produceert mooi, vol geluid en kan bovendien behoorlijk hard gaan. Ook dan klinkt de audio netjes, wat bijvoorbeeld fijn is tijdens een feestje.

libratone one click review

Wel is het zo dat er af en toe wat detail in het geluid ontbreekt. Zo klinken lage bastonen soms wat dof en zijn sommige effecten niet goed hoorbaar. Gelukkig kun je wel het een en ander aanpassen in de app door een andere ’scène’ in te stellen. Zo kun je het geluid wat dynamischer laten klinken of aangeven dat de focus meer op midrange-klanken of stemmen moet liggen.

Een ander voordeel is dat accu van de Libratone One Click zo’n 12 uur meegaat. Fijn als je een dagje op pad gaat en vooraf de speaker helemaal oplaadt. Dat laatste doe je door het rubberen klepje aan de voorkant open te klappen en de micro-usb-kabel te bevestigen. In de app kun je altijd checken wat het resterende accupercentage is.

Conclusie Libratone One Click review

Met een adviesprijs van 199 euro is de Libratone One Click een behoorlijk prijzige speaker, maar daar krijg je genoeg voor terug. Het geluid is uitstekend, het apparaat ziet er goed uit en ook over de bouwkwaliteit zijn we te spreken. Denk je echter weinig gebruik te zullen maken van het modulaire design, dan kun je beter voor One Style kiezen. Die biedt dezelfde features, maar is iets goedkoper.

De Libratone One Click is verkrijgbaar bij onder meer Coolblue en Bol.com. Voor de groene versie betaal je 199 euro, de zwarte en grijze versie kosten 179 euro.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu