LGB Camo1: iPhone beschermhoes met legerprint en een diepere gedachte

Sander Tamaëla
18 augustus 2009, 20:58
3 min leestijd
LGB Camo1: iPhone beschermhoes met legerprint en een diepere gedachte

Reviewscore

8

LGB Lifestyle komt met een set iPhone beschermhoesjes met een opmerkelijk uiterlijk, niet het standaard strakke en gladde wat andere fabrikanten al hebben getoond, maar een iPhone beschermhoes met een gedurfd uiterlijk: een legerprint.

Een doelgroep die nog niet eerder aangeboord is qua iPhone accessoires, de milieu bewuste liefhebber van legermaterialen. Deze beschermhoes heeft niet alleen een legerprint, maar is daadwerkelijk gemaakt van legermateriaal. Niet nieuw, maar hergebruikt, een tweede leven voor oude materialen. Op deze manier wordt aan het milieu gedacht en heeft de gebruiker wel een hoesje van oerdegelijk materiaal. Waar dit materiaal vroeger gebruikt werd onder extreme omstandigheden heeft het nu (een wellicht minder nobel) een simpeler doel: het beschermen van jou geliefde en kostbare iPhone.

Lees verder na de advertentie.

LGB Lifestyle zegt er zelf het volgende over:

Met de aanschaf van een LGB-beschermhoes voor je mobieltje, heb je gekozen voor de beste kwaliteit. Er wordt gebruikt gemaakt van textiel afkomstig van legermateriaal. Kwaliteit dat bestand is tegen extreme omstandigheden! Daarnaast lever je een positieve bijdrage aan het milieu. Door bewust gebruik te maken van bestaande materialen worden geen milieubelastende processen meer in gang gezet, dan alleen het in elkaar zetten van dit tasje.

In totaal zijn er zes verschillende versies door LGB geïntroduceerd:

  • LGB Olive1
  • LGB Camo1
  • LGB Olive2
  • LGB Camo2
  • LGB Olive3
  • LGB Camo3

Materiaal en kleuren

De nummers geven het type hoesje aan, drie verschillende versies die elk te krijgen zijn in twee verschillende kleuren. De Camo versies zijn voorzien van een camouflageprint en de Olive is beige/bruin van kleur. Niet alleen in kleur zijn deze versies verschillend, ook de gebruikte materialen zijn afwijkend. De door ons bekeken Camo1 is van legerkleding, de Olive variant is van oude plunjebalen. Beide van een stevig stukje stof wat tegen een stootje moet kunnen!

Eerste indruk: LGB Camo1

De eerste indruk is positief, voor een hoesje van stof voelt de Camo1 erg stevig aan. De pasvorm is ook goed, niet te strak waardoor je je iPhone erg moeilijk op kan nemen als je gebeld wordt, niet te los waardoor je je iPhone al uit de hoes glijdt zonder dat je het een klein beetje moeite kost en wellicht onbedoeld op de grond stuitert. Precies goed dus! Persoonlijk ben ik niet echt van de leger/camouflage prints, maar ik kan me voorstellen dat je de Camo1 ook echt mooi vind.

Bescherming

Natuurlijk koop je een hoesje niet alleen voor de looks, je wilt je kostbare bezit beschermen tegen krassen, vallen, stof en andere invloeden waar je je telefoon niet aan bloot wilt stellen. De Camo1 lijkt perfect te zijn om je iPhone te beschermen tegen je sleutelbos als je deze beide in een tas wilt vervoeren. Ook tegen vallen en stoten lijkt enige bescherming te worden geboden, al lijkt het door de open boven kant niet waarschijnlijk dat je iPhone een val op deze kant overleeft (we hebben het niet getest, daarvoor is ook onze iPhone ons te geliefd). De overige kanten lijken genoeg bescherming te bieden, in ieder geval meer dan de cases van harde materialen en de ultra dunne rubberen- en siliconenhoesjes.

De achterkant van de hoes is voorzien van een lus, waarschijnlijk om de hoes inclusief je iPhone te bevestigen aan je broekriem. Helaas blijken al mijn (mannen) riemen te groot om door de lus heen te krijgen. De enige riem die wel door de lus te krijgen is, is de erg dunne (sier) riem van mijn vrouw. Een kleine misser, mijn vrouw is nou niet echt te omschrijven als de doelgroep voor deze hoes (al zie ik haar überhaupt geen hoesje om haar iPhone gebruiken).

Conclusie

Met de Camo en Olive series zet LGB Lifestyle een zeer degelijk product neer met een nette afwerking en een robuust uiterlijk, echter wel voor een specifieke doelgroep. Ook de gedachten achter de hoesjes past erg bij het huidige tijdsbeeld, waarin het milieu centraal staat en veel producenten de stap richting groenere producten wagen.

Ben je opzoek naar meer informatie of wil je een LGB Lifestyle hoesje voor je iPhone bestellen? Bezoek dan de website van LGB Lifestyle waar je de overige modellen kunt bekijken en bestellen.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's