Fitbit Inspire HR review: kleine, maar complete fitnesstracker

Erwin Vogelaar
12 maart 2019, 14:00
3 min leestijd
Fitbit Inspire HR review: kleine, maar complete fitnesstracker

Reviewscore

8

Nog geen half jaar na de Charge 3 introduceert Fitbit een goedkopere fitnesstracker met dezelfde functies. Lees onze Fitbit Inspire HR review om erachter te komen of deze wearable de moeite waard is.

Lees verder na de advertentie.

Fitbit Inspire HR review

Wil je een Fitbit kopen, dan heb je tegenwoordig de keuze uit een hele rij opties. Er is een Fitbit voor kinderen, de populaire Charge 3 en maar liefst drie verschillende smartwatches. Nu liggen ook de Inspire en Inspire HR in de winkel als opvolgers van de Fitbit Alta.

Deze twee versies lijken erg op elkaar, maar de standaard Inspire heeft onder andere geen continue hartslagmeting, gps-functie via telefoon en verschillende handige meet-opties voor tijdens het sporten. De Inspire HR heeft al deze functies wel. Wij hebben deze Inspire HR getest.

Lijkt erg op de Charge 3

Wat direct opvalt is dat deze kleine wearable eigenlijk dezelfde functies heeft als de Charge 3. Zo kun je onder andere uitstekend je stappen, hartslag, slaap en work-outs meten, maar ook notificaties lezen. Wel zijn de hoeveelheid apps die notificaties ondersteunen op iOS beperkt en kun je niet gebruikmaken van quick replies, zoals op Android.

fitbit inspire hr review

De Fitbit Inspire HR heeft helaas hetzelfde schermprobleem als de Charge 3. In de zon is de informatie op het scherm lastig te lezen en met een zonnebril op is er helemaal geen beginnen aan. Wel zijn er via de fijne Fitbit-app verschillende wijzerplaten om uit te kiezen, zodat je de informatie in ieder geval zo groot mogelijk op het kleine schermpje kunt tonen.

Veel schermruimte is er niet, want de Inspire HR is voornamelijk een stuk slanker dan de Charge 3. Het is daardoor een mooie wearable om te zien. Door het design en de keuzemogelijkheden in bandjes oogt deze fitnesstracker meer als een sieraad. Wel zit er een fysieke knop op die wat uitsteekt.

Bult

Eén van de fijnste verbeteringen van de Charge 3 vergeleken met de Charge 2 is dat de bult onderop grotendeels is verdwenen. De wearable gaat daardoor beter met met de vorm van de pols mee. De Inspire HR heeft helaas een vrij prominente bult, die ervoor zorgt dat er aan beide zijden tussen pols en tracker genoeg genoeg ruimte overblijft om een pen doorheen te steken.

Fitbit heeft zijn best gedaan om het bandje zo dun mogelijk te maken, maar daardoor valt die bult extra op. Door dit ontwerp voelt de tracker ook meer aanwezig op je pols dan bijvoorbeeld de Charge 3. Grotendeels gaat dat echter om gewenning.

Een belangrijk verschil met de Charge 3 Special Edition is tevens dat je met de Inspire HR niet gebruik kunt maken van contactloos betalen via Fitbit Pay. Ook gaat de wearable iets minder lang mee op een acculading. Met normaal gebruik zijn de vijf dagen te halen voordat je weer moet opladen.

Lees ook: Onze Fitbit Charge 3 review

Conclusie Fitbit Inspire HR review

De Inspire HR is de kleinste, maar toch meest complete fitnesstracker van Fitbit. Ideaal als je grotendeels dezelfde functies als de Charge 3 wil, maar een iets minder opvallende wearable zoekt en minder geld wil uitgeven. Hopelijk is de volgende generatie nog iets platter.

Fitbit Inspire HR kopen

De Fitbit Inspire is verkrijgbaar voor 69,95 euro en de Fitbit Inspire HR voor 99,95 euro. Beide wearables zijn bij verschillende Nederlandse webwinkels te koop, zoals Bol.com en Coolblue. Je hebt de keuze uit verschillende kleuren en bandjes.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu