FeuerWear Mitch: De hoes van oude brandweer slangen

Redactie
20 januari 2012, 11:26
2 min leestijd
FeuerWear Mitch: De hoes van oude brandweer slangen

Reviewscore

8

We hebben het er al eerder over gehad, de hoes gemaakt van gebruikte brandweer slangen. De mensen van Feuerwear zijn zo vriendelijk geweest om er een op te sturen om er wat dieper op in te zoomen. 

Lees verder na de advertentie.

Vlak voor de kerst stelde we hem al aan jullie voor als cadeautip, nu mogen we hem ook vast houden. We kijken naar het bedrijf achter deze stoere hoesjes, en mogen zelf voelen hoe het is om je toestel bescherm te hebben door de brandweer.

Wie is Feuerwear?

Feuerwear is een milieubewust bedrijf wat zich al jaren bezig houdt met het maken van verschillende design producen van gebruikte brandweer slangen. In hun assortiment zitten onder andere tassen, riemen en portemonnees.

Ze gebruiken Greenpeace Energy; Energie zonder fossiele of nucleaire brandstoffen. Ook betalen ze Atmosfair bij het verzenden van goederen. Dit wil zeggen dat de uitstoot van welke bezorging berekend wordt, en een adequate compensatie betaald wordt om projecten te financieren die uitstoot verminderen. Op de site van Atmosfair staat meer informatie.

Voorheen was Feuerwear vooral actief in Duitsland, maar ze zijn druk bezig met uitbreiden. In oktober 2011 zijn ze ook in Nederland vertegenwoordigd. Inmiddels gaan hun producen heel de wereld over.

Waarom brandweer slangen?

In het vorige bericht hadden we het al over de stevigheid van de hoes. Dankzij de stugge polyester garen en synthetische rubber voering, is deze uiterst sterk en duurzaam. Daarnaast zorgt het voor een unieke look. Zoals Feuerwear zelf zegt heeft elke slang een eigen verhaal, combineer dat met de tekens op de stof, is elk product anders.

De brandweer slangen welke niet meer in gebruik zijn zouden alleen maar fungeren als milieuonvriendelijk afval. Een groen bedrijf als Feuerwear kan dit natuurlijk niet laten gebeuren, en maakt er zo nog uitermate goed gebruik van.

Misschien wel het makkelijkste antwoord op de vraag waarom brandweer slangen;
brandweer is stoer!

De Mitch Mobile Phone Case

Ook is al verteld dat de case is gevoerd met een zachte microfiber wat er voor zorgt dat het toestel schoon gemaakt wordt wanneer het in en uit de hoes gehaald wordt. Wat nog niet opgevallen was is een loep om hem aan je riem vast te kunnen maken.

Met een handig trek koord kan het toestel veilig en snel uit de hoes gehaald worden. Dit koord is zo gepositioneerd dat de koptelefoon aansluiting toegankelijk blijft.

De hoes kan voor verschillende toestellen gebruikt worden. Hoe dan ook passen alle modellen van de Apple iPhone er in. Als je toestel niet hoger is dan 12 centimeter of breder dan 6,3 centimeter, past hij er ook in.

Conclusie

Net als alle producen van Feuerwear is de hoes een stoer, uniek product met, niet geheel onbelangrijk; een groene productie. Met een prijs van 39 euro is het ook nog eens zijn geld meer dan waard. Wij zijn er erg positief over!

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen