Test: de 5 beste draadloze oordopjes van 2021 op rij

17 mei 2019, 17:00
5 min leestijd
Test: de 5 beste draadloze oordopjes van 2021 op rij

De AirPods van Apple zijn enorm populair, maar de wereld van draadloze oordopjes is een stuk groter. In deze test leggen we ons oor te luisteren om uit te vinden welke draadloze oordopjes in 2021 het beste zijn.

Draadloze oordopjes getest

Om de proef op de som te nemen, hebben we een vijftal draadloze oordopjes getest. We kiezen bewust voor oordopjes met uiteenlopende prijzen, want iedereen heeft een ander budget in zijn achterhoofd. De focus ligt op oordopjes die goed samenwerken met je Apple-apparatuur. Dankzij de bluetooth-verbinding kun je de oordopjes echter ook gebruiken met je Android-smartphone, computer en andere apparaten.

Betaalbare AirPods: de AirPods (2019)

Waar andere draadloze oordopjes voornamelijk in-ears zijn, onderscheiden de AirPods zich met hun kenmerkende uiterlijk en het feit dat het een ‘normale’ pasvorm heeft. Ben je gewend aan in-ears, dan voelen de AirPods de eerste uren erg oncomfortabel of zelfs irriterend. Naarmate je oren gewend zijn aan de vorm, voel je ze nauwelijks nog zitten. Het oplaaddoosje is het meest compact van deze hoofdtelefoons en heeft een makkelijk te openen klepje. Voor wie bereid is een paar tientjes meer te betalen, zijn de AirPods ook verkrijgbaar met een draadloos oplaadbare case.

AirPods 2 review: dit maakt de beste draadloze oordopjes nog beter!

Het geluid is enorm helder en natuurlijk. Er zijn geen klanken die de boventoon voeren, waardoor het lijkt alsof je iedere toon meekrijgt. De AirPods bedien je met groot gemak door erop te tikken. Zo is ook het opnemen van een telefoongesprek een eitje. Een ander pluspunt is dat de bluetoothverbinding erg goed is. Je kunt gerust een aantal meter van je iPhone weglopen, zonder verlies van kwaliteit van het geluid of verbinding bij een telefoongesprek. Waar in-ears gemakkelijk schoon zijn te maken, worden de gaasjes van de AirPods helaas wat sneller vuil.

De AirPods 2 zijn verkrijgbaar voor zo’n 139 euro. Bekijk in onze vergelijker hieronder de actuele prijzen.

Fijnste keuze voor sporters: Beats Powerbeats Pro

Als je draadloze oordopjes zoekt om vooral te dragen tijdens het sporten, zijn de Beats Powerbeats Pro een goede keuze. Beats is een merk van Apple, waardoor je zeker weet dat de oordopjes goed samenwerken met je iPhone. Zo verbinden ze automatisch met je toestel en kun je Siri eenvoudig activeren.

De oordopjes hebben een handige haakvorm en blijven zo goed zitten tijdens het rennen, springen en andere activiteiten. De accu gaat bovendien lang mee, zo’n negen uur. Een kwartiertje bijladen geeft je weer voor vier uur stroom – daar kunnen maar weinig oordopjes aan tippen.

De Beats Powerbeats Pro klinken lekker krachtig, zijn waterbestendig en in verschillende hippe kleuren te koop. Met een straatprijs van zo’n 150 euro zijn de oordopjes een stuk voordeliger dan de AirPods Pro.

Bestel de Beats Powerbeats Pro bij X (X euro)
→Bestel de Beats Powerbeats Pro bij X (X euro)

Betaalbare allrounder: Samsung Galaxy Buds Pro

De Samsung Galaxy Buds Pro zijn betaalbare draadloze oordopjes met erg goed geluid en een waterdicht ontwerp. Je kan ze in de wc of het zwembad laten vallen zonder dat ze stuk gaan en dat is een fijne extra.

De accuduur is ook indrukwekkend: met zo’n zeven uur is die twee uur langer dan de AirPods Pro, bijvoorbeeld.

Ook handig is dat het opbergdoosje een grote accu heeft die de oordopjes zeven keer kan opladen. Je hoeft het doosje dus veel minder vaak op te laden dan die van concurrerende oordopjes.

Aandachtspunten van de Buds Pro zijn de minder goede ANC-functie – waardoor je meer omgevingsgeluiden hoort – en de minder goede belkwaliteit. De Samsung Galaxy Buds Pro kosten zo’n 140 euro.

Bestel de Samsung Galaxy Buds Pro bij X (X euro)
Bestel de Samsung Galaxy Buds Pro bij X (X euro)

De beste AirPods: AirPods Pro

Zoek je oordopjes die uitstekend samenwerken met je Apple-apparaten maar passen de AirPods (2019) niet bij je wensen? Kijk dan eens naar de AirPods Pro, Apple’s beste draadloze oordopjes. De AirPods Pro zijn een paar tientjes duurder en bieden naast beter geluid vooral betere onderdrukking van omgevingsgeluiden.

De zogeheten ANC-functie laat je rustiger reizen, studeren of wandelen door het niveau van afleidende omgevingsgeluiden te verlagen. Dat doen de oordopjes verrassend goed. Ook prettig is dat de AirPods Pro een prima accuduur hebben en dat je het opbergdoosje draadloos kan opladen. Opladen via de Lightning-poort is ook mogelijk.

De AirPods Pro werken ook met niet-Apple-apparatuur, al zijn sommige (fijne) features exclusief voorbehouden aan Apple-producten. Vind je de laagste prijs van een setje AirPods Pro in onze prijsvergelijker. De gemiddelde verkoopprijs is op moment van schrijven 199 euro. Lees ook onze AirPods Pro-review of bekijk de videoreview.

AirPods Pro review: de AirPods-upgrade waar we op hebben gewacht!

De meeste rust: Sony WF-1000XM4

Sony hoort bij de fabrikanten die vooral inzet op premium draadloze oordopjes met ANC, oftewel actieve onderdrukking van omgevingsgeluiden met microfoons en slimme software. De AirPods Pro doen dit goed, maar de nieuwere Sony WF-1000XM4 zijn er nog iets beter in.

Ze zijn ook lekker slim. Zo pauzeert de muziek automatisch als je begint te praten of wanneer je een oordopje uit je oor haalt, verandert de ANC-modus op basis van je omgeving en detecteren de oordopjes de wind en proberen ze die ruis te verminderen. Het geluid is uitstekend en erg gewaagd aan de AirPods Pro. Wij vinden laatstgenoemde minder levendig klinken.

De Sony-oordopjes hebben ook een langere accuduur. Ze gaan – met ANC ingeschakeld – bijna acht uur mee voordat je moet opladen in het opbergdoosje. Prettig is de snelheid van het opladen: na vijf minuten kun je alweer een uur muziek luisteren. Het doosje laad je later op via usb-c of een draadloze oplader.

Sony’s oordopjes dragen het Made for iPhone/iPad-label en werken daarom gegarandeerd goed samen met je Apple-producten. De Sony WF-1000XM4 hebben een adviesprijs van 280 euro.

Bestel de Sony WF-1000XM4 bij X (280 euro)
Bestel de Sony WF-1000XM4 bij X (280 euro)

Wat zijn de beste draadloze oordopjes voor mij?

Voor fanatieke sporters raden wij de Beats Powerbeats Pro aan. Deze blijven stevig in je oren zitten en zijn zweet- en waterbestendig. Zowel Apples AirPods als de Samsung Galaxy Buds Pro zijn de ware allrounders; deze draadloze oortjes zijn in elke situatie geschikt door hun goede accuduur, handzame oplaadcase en helder geluid bij zowel het luisteren van muziek. Wil je het best van het beste? Kijk dan vooral naar de AirPods Pro en de Sony WF-1000XM4.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu