Apple Watch 2 tweede indruk: de smartwatch na vijf maanden

Rutger Otto
23 februari 2017, 19:05
4 min leestijd
Apple Watch 2 tweede indruk: de smartwatch na vijf maanden

Reviewscore

7

Wat we in de eerste dagen van de Apple Watch Series 2 vonden, hebben we uitgebreid behandeld in onze review. Is onze mening in de afgelopen maanden veranderd? Je leest het in onze Apple Watch 2 tweede indruk.

Lees verder na de advertentie.

Apple Watch 2 tweede indruk

In onze review van de Apple Watch Series 2 schreven we dat het een kleine verbetering is van het origineel. Een goede aankoop als je de eerste versie niet hebt, maar anders kun je hem overslaan. De grootste nieuwe functies (waterdichtheid en GPS) zullen het voor de meesten niet waard zijn om opnieuw minimaal 439 euro neer te leggen.

Aan de buitenkant is het niet te zien dat de Series 2 anders is dan de originele Apple Watch. Er zijn nog steeds twee versies met kasten van 38mm en 42mm. Ook qua dikte is er geen winst, de Series 2 meet nog steeds 10,5 millimeter. Kortom, het komt echt aan op de extra functies van de Apple Watch Series 2 om te bepalen of het de aanschaf waard is.

Apple Watch 2 tweede indruk

Sneller en helderder

Als je de eerste Apple Watch te traag vindt, zit je al beter met de Series 2. Die heeft namelijk een snellere dual-coreprocessor. Dat betekent in de praktijk dat apps sneller draaien en er geen hapering in de interface valt te bespeuren. Verwacht niet dat alles direct verschijnt en opent: je zult nog steeds een paar seconden geduld moeten hebben voor apps en Siri reageert nog altijd sneller op de iPhone (die je dan wel eerst uit je broekzak moet halen, dus daar zit de tijdwinst).

Wel prettig is dat het scherm van de tweede Apple Watch helderder is dan de eerste. Zelfs in lichte omgevingen hoef je het display niet af te schermen om de kunnen lezen wat er op staat.

Apple Watch 2 tweede indruk

Zwemmen en hardlopen

De Apple Watch Series 2 is waterdicht. Voor de meeste mensen is dat vooral prettig als je vergeet de Watch uit te doen met douchen (pas op voor zeep). Ben je een fervent zwemmer, dan kun je hem ook om je pols houden terwijl jij je baantjes afwerkt. Het scherm heeft daarvoor een speciaal slot, wat je na het zwemmen ontgrendelt door aan de Digital Crown te draaien. Zelf hebben we de functie in de afgelopen maanden nauwelijks gebruikt, zo realiseerden we ons tijdens het schrijven van deze Apple Watch 2 tweede indruk.

Een stuk handiger is de GPS-module die de tweede generatie Apple Watch heeft. Met name voor hardlopers is dat het geval, want zij hoeven nu in principe geen telefoon meer mee te nemen tijdens hun sportsessie. Het horloge toont namelijk alle informatie die nodig is, van hartslag tot afstand. De resultaten schommelen af en toe wat, maar gemiddeld klopt de data. Het zal in elk geval ruim voldoende zijn voor amateurs. In de review waren we nog niet te spreken over het synchroniseren van muziek met de Apple Watch en dat zijn we nog steeds niet. Dat duurt gewoonweg te lang en het is een gemiste kans dat bijvoorbeeld podcasts niet worden ondersteund.

Apple Watch Series 2 tweede indruk

Niet veel nieuws

De conclusie van deze Apple Watch tweede indruk zal dan ook niet veel nieuws brengen vergeleken met onze originele Apple Watch Series 2 review, want zoveel is er niet veranderd. In de tussentijd is besturingssysteem watchOS 3.1.3 uitgekomen, maar echt grote nieuwe functies of verbeteringen hebben we niet gezien. De updates voor het OS hebben vooral te maken met probleemoplossingen voor verschillende apps zoals Berichten en Kaarten. Wel een belangrijke verbetering was overigens dat versie 3.1.3 de fout oploste waardoor Apple Watches werden gebrickt toen ze 3.1.1 downloadden. Opvallend: watchOS 3.1.2. verscheen niet.

Apple Watch 2 tweede indruk conclusie

Al met al blijft onze tip: koop alleen een Apple Watch Series 2 als je er nog geen hebt, als je veel zwemt of als je de GPS-functie niet kan missen tijdens het hardlopen. Houd er wel rekening mee dat de GPS-module vooral van pas komt tíjdens het hardlopen. Achteraf het kaartje inladen met de gelopen route kan niet. Vind je dit alles nou niet interessant, dan kun je ook voor een Apple Watch Series 1 gaan. Die heeft wel de snelle processor, maar geen GPS en waterdichtheid. Belangrijker: is een stuk goedkoper.

Apple Watch Series 2 kopen

Ben je na het lezen van deze tweede indruk enthousiast over de Apple Watch Series 2? Dan hebben we hieronder een handig overzicht met alle prijzen van de smartwatch. Zo weet je zeker dat je niet teveel geld uitgeeft als je een nieuw exemplaar in huis wilt halen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 2
Apple Watch Series 2

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu