Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

iPhone volumeknop reparatie

iphone volumeknop reparatie

Het komt gelukkig niet vaak voor, maar het kan je overkomen: je volumetoets werkt niet meer. Als je denkt dat je hier niet vaak gebruik van maakt, dan heb je het mis. Een iPhone heb je niet alleen om mee te bellen, maar ook om mee te internetten, muziek te luisteren en te gamen.

De volumetoets gaat gepaard met een geheugen. Stel: je heb een spelletje gespeeld en wilde niet dat teveel mensen het hoorden. Je zet het geluid erg zacht. De volgende keer dat je de applicatie opstart zal het nog steeds zacht staan.

Nog veel belangrijker is de knop wanneer je gebeld wordt. Bij een van je vrienden moet je het altijd zachter zetten, omdat de persoon te hard praat of een veel betere microfoon in zijn of haar telefoon heeft.

Lees verder na de advertentie.

Veel mensen kiezen ervoor om met een euvel met betrekking tot de volumeknop rond te blijven lopen, maar misschien is dat omdat ze dure reparatiekosten verwachten.Vaak zijn de toetsen zelf niet kapot, maar is het probleem de flexikabel van de iPhone.

Deze kabel is verantwoordelijk voor de volumetoetsen, mute knop en de hoofdtelefoonaansluiting. Deze kabel is vrij makkelijk te vervangen en voor ongeveer 60 euro is je toestel weer helemaal in orde. Wat ons betreft zeker de moeite waard.

Apple Store is duurder, maar redt je garantie

Je kunt hierbij kiezen uit partijen die niet aan Apple verbonden zijn, maar als je daar je iPhone volumeknop reparatie laat doen, vervalt in de meeste gevallen wel je garantie. De Apple Store is daarom een slimme tweede optie. Daar kun je je toestel namelijk laten vervangen voor een inruilprijs van maximaal 250 euro (ongeveer).

Dat is in ieder geval goedkoper dan een nieuwe iPhone moeten kopen! Je krijgt wel een ‘refurbished’ exemplaar in de meeste gevallen. Het komt natuurlijk ook voor dat het kapotte onderdeel afzonderlijk is te vervangen. Dit scheelt – als er geen sprake is van een gratis fabrieksfout – natuurlijk enorm in de prijs.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu