iPhone trilfunctie reparatie

iphone trilfunctie reparatie

Zolang de iPhone bestaat, heeft hij een ingebouwde trilmodule gehad. Erg handig wanneer je niet met beltonen lastig gevallen wilt worden in bijvoorbeeld een vergadering, in de collegezaal of gewoon als je geen zin hebt in geluid.

De trilfunctie kan door vallen of stoten beschadigen. Het kan dan dat de trilmodule te hard, te zacht of helemaal niet meer trilt. In alle gevallen mateloos vervelend.

Als de module niet meer trilt, zul je constant last houden van gemiste gesprekken in stille modus of als je bijvoorbeeld op de fiets zit. Trilt de module te hard, dan heb je het gevoel dat de iPhone uit elkaar trilt. Als de module nog wel trilt, maar te zacht, voel je vrijwel niets.

Lees verder na de advertentie.

Gelukkig is de trilmodule makkelijk te vervangen. Je bent je iPhone meestal een paar dagen kwijt en je betaalt er ongeveer 60 euro voor. Wat ons betreft is het vervangen van je trilmodule zeker de moeite waard.

Apple Store is duurder, maar redt je garantie

Je kunt hierbij kiezen uit partijen die niet aan Apple verbonden zijn, maar als je daar je iPhone trilfunctie reparatie laat doen, vervalt in de meeste gevallen wel je garantie. De Apple Store is daarom een slimme tweede optie. Daar kun je je toestel namelijk laten vervangen voor een inruilprijs van maximaal 250 euro (ongeveer).

Dat is in ieder geval goedkoper dan een nieuwe iPhone moeten kopen! Je krijgt wel een ‘refurbished’ exemplaar in de meeste gevallen. Het komt natuurlijk ook voor dat het kapotte onderdeel afzonderlijk is te vervangen. Dit scheelt – als er geen sprake is van een gratis fabrieksfout – natuurlijk enorm in de prijs.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu