iPhone lichtsensor reparatie

iphone lichtsensor reparatie

Je iPhone werkt op een statische lading en ziet het verschil tussen een vinger en een oor. Hiervoor gebruikt het toestel een lichtsensor. Zodra er een object te dicht bij de iPhone komt wanneer je aan het bellen bent dan wordt het scherm geblokkeerd en donker.

Erg handig, maar niet als de functie niet werkt. Voor je het weet, hoort niemand je meer, omdat je de mute knop met je oor aanraakt of de iPhone springt ineens op speaker functie terwijl je net een privégesprek aan het voeren bent.

Ga eerst na of de sensor echt kapot is. Probeer eerst je iPhone opnieuw op te starten door de home knop en de aan uit schakelaar samen ingedrukt te houden totdat het Apple logo verschijnt. Lukt dit niet, probeer dan je beeldscherm goed schoon te maken met een licht vochtig doekje. Als dit allemaal niet werkt dan is je ‘proximity sensor’ waarschijnlijk defect.

Lees verder na de advertentie.

Deze  kabel is verantwoordelijk voor meerdere iPhone eigenschappen:

  • De lichtmeting die je schermhelderheid kan beapeln
  • Het uitschakelen van het beeldscherm tijdens het bellen
  • De aan uit schakelaar
  • Het achtergrondgeluidfilter

Aangezien dit allemaal vervelende dingen zijn om te missen, raden we je aan om je te repareren als deze stuk is. Het kost ongeveer 60 euro en het is wat ons betreft zeker de moeite waard. Zonder de lichtsensor is je iPhone niet compleet.

Apple Store is duurder, maar redt je garantie

Je kunt hierbij kiezen uit partijen die niet aan Apple verbonden zijn, maar als je daar je iPhone lichtsensor reparatie laat doen, vervalt in de meeste gevallen wel je garantie. De Apple Store is daarom een slimme tweede optie. Daar kun je je toestel namelijk laten vervangen voor een inruilprijs van maximaal 250 euro (ongeveer).

Dat is in ieder geval goedkoper dan een nieuwe iPhone moeten kopen! Je krijgt wel een ‘refurbished’ exemplaar in de meeste gevallen. Het komt natuurlijk ook voor dat het kapotte onderdeel afzonderlijk is te vervangen. Dit scheelt – als er geen sprake is van een gratis fabrieksfout – natuurlijk enorm in de prijs.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu