De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

iPhone homeknop reparatie

iphone homeknop reparatie

Het slecht of niet werken van de Home knop kan erg vervelend zijn. Het heel hard moeten indrukken is niet fijn bij een knop die essentieel is voor de iPhone.

Als de knop helemaal niet meer reageert beperkt het de functionaliteit van de iPhone enorm. Het gebruik van de homeknop is zodanig dat deze het ook vaak opgeeft bij intensief gebruik.

Bij de homeknop zijn er meerdere oorzaken mogelijk als hij niet goed functioneert. Het kan een softwarematig probleem zijn of  een hardware defect. We adviseren dan ook om eerst uit zoeken of de volgende stappen het probleem voor je oplost.

Lees verder na de advertentie.

  • Open een applicatie
  • Druk de aan uit knop in totdat de rode balk verschijnt
  • Laat de aan uit knop los en druk de homeknop zachtjes in totdat je terugkeert naar de app

Mocht dit werken, dan betreft het een softwarematig probleem. Als na enkele pogingen de homeknop nog steeds nauwelijks of zelfs niet reageert, is waarschijnlijk de verbindingskabel versleten. Gelukkig is de reparatie relatief simpel en zijn de kosten het wat ons betreft zeker waard.

Apple Store is duurder, maar redt je garantie

Je kunt hierbij kiezen uit partijen die niet aan Apple verbonden zijn, maar als je daar je iPhone homeknop reparatie laat doen, vervalt in de meeste gevallen wel je garantie. De Apple Store is daarom een slimme tweede optie. Daar kun je je toestel namelijk laten vervangen voor een inruilprijs van maximaal 250 euro (ongeveer).

Dat is in ieder geval goedkoper dan een nieuwe iPhone moeten kopen! Je krijgt wel een ‘refurbished’ exemplaar in de meeste gevallen. Het komt natuurlijk ook voor dat het kapotte onderdeel afzonderlijk is te vervangen. Dit scheelt – als er geen sprake is van een gratis fabrieksfout – natuurlijk enorm in de prijs.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu