iPhone ear speaker reparatie

iphone ear speaker reparatie

Meestal gebeurt het na een vallen of stoten: et geluid van de iPhone werkt niet of nauwelijks meer. In plaats van een helder telefoongesprek met je gesprekspartner hoor je gekraak of zelfs helemaal niets meer.

Het is heel makkelijk om te testen of de ear speaker nog werkt. Wanneer je de iPhone op speaker functie zet, gaat het geluid via de speakers onderaan. Hoor je dan geen gekraak en wel een heldere stem, dan weet je zeker dat je ear speaker aan vervanging toe is.

Gelukkig is de oorspeaker van de iPhone relatief eenvoudig om te repareren. Voor ongeveer vijf tientjes is het probleem al opgelost. Wat ons betreft zeker de moeite waard, en als je nog van je garantie kunt gebruikmaken, hoeft het natuurlijk helemaal niets te kosten wellicht.

Lees verder na de advertentie.

Apple Store is duurder, maar redt je garantie

Je kunt hierbij kiezen uit partijen die niet aan Apple verbonden zijn, maar als je daar je iPhone ear speaker reparatie laat doen, vervalt in de meeste gevallen wel je garantie. De Apple Store is daarom een slimme tweede optie. Daar kun je je toestel namelijk laten vervangen voor een inruilprijs van maximaal 250 euro (ongeveer).

Dat is in ieder geval goedkoper dan een nieuwe iPhone moeten kopen! Je krijgt wel een ‘refurbished’ exemplaar in de meeste gevallen. Het komt natuurlijk ook voor dat het kapotte onderdeel afzonderlijk is te vervangen. Dit scheelt – als er geen sprake is van een gratis fabrieksfout – natuurlijk enorm in de prijs.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu