iPhone connector reparatie

iphone connector reparatie

De iPhone laadt niet meer op of kan geen verbinding krijgen met je pc of Mac. Het kan altijd gebeuren bij een val of als de kabel te vaak in en uit de iPhone is gehaald met een verkeerde hoek. Ligt het nu aan de adapter, de kabel of de iPhone?

Gelukkig is het mogelijk om zelf te constateren wat het probleem is. Als de adapter inclusief kabel een iPhone, iPod of iPad van een vriend of vriendin kan opladen dan is waarschijnlijk de iPhone connector kapot.

Het kan ook zijn dat de iPhone nog wel kan opladen, maar dat er geen verbinding gemaakt word met een pc of Mac. Het is dan verstandig om eerst na te gaan of het defect niet in de kabel zit, voordat de iPhone gerepareerd word. Sluit dan eerst een andere iPhone, iPad of iPod aan om te kijken of deze wel connectie maakt. Als het andere apparaat wel contact maakt, dan is zeker de iPhone connector kapot.

Lees verder na de advertentie.

Gelukkig vormt het vervangen van een iPhone connector geen enkel probleem en zijn de kosten de reparatie zeker waard.

Apple Store is duurder, maar redt je garantie

Je kunt hierbij kiezen uit partijen die niet aan Apple verbonden zijn, maar als je daar je iPhone connector reparatie laat doen, vervalt in de meeste gevallen wel je garantie. De Apple Store is daarom een slimme tweede optie. Daar kun je je toestel namelijk laten vervangen voor een inruilprijs van maximaal 250 euro (ongeveer).

Dat is in ieder geval goedkoper dan een nieuwe iPhone moeten kopen! Je krijgt wel een ‘refurbished’ exemplaar in de meeste gevallen. Het komt natuurlijk ook voor dat het kapotte onderdeel afzonderlijk is te vervangen. Dit scheelt – als er geen sprake is van een gratis fabrieksfout – natuurlijk enorm in de prijs.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu