iPhone camera reparatie

iphone-5-camera

Een iPhone maakt verbluffende foto’s voor een mobiel apparaat. De iPhone doet altijd mee in de top van de GSM camera’s. Helaas kan de camera ook kapot gaan. Soms opent de lens niet meer of krijg je slechte foto’s. Er zijn meerderen oorzaken mogelijk, dus voordat je de iPhone laat maken adviseren we om eerst vast te stellen wat het probleem is.

Stel vast of je iPhone camera echt defect is

Als je slechte foto’s maakt, check dan eerst of de glasplaat voor de lens niet bekrast of gewoon vuil is. Als de glasplaat bekrast is, heb je pech en zul je moeten overwegen of je de gehele achterkant wilt laten vervangen. 

Lees verder na de advertentie.

Het kan ook zijn dat je een softwareprobleem hebt. Probeer alle applicaties af te sluiten door de home knop twee keer snel in te drukken. Vervolgens kom je in het venster, waarin je al je openstaande apps kunt sluiten.

Als de camera dan nog niet werkt, kun je altijd nog je iPhone resetten. Dit doe je door de home knop tegelijkertijd met de aan uit schakelaar in te drukken. Werkt dit ook niet, probeer dan via iTunes een backup te maken en stel je iPhone helemaal opnieuw in.

Een andere optie is dat alleen de flitser niet meer werkt. Dit is gemakkelijk te testen door een van de gratis zaklamp apps te installeren. Werkt de flitser dan nog niet, dan zal helaas de hele camera moeten worden vervangen.

Gelukkig is een iPhone camera reparatie een relatief simpele ingreep, wel iets wat we adviseren om niet zelf te doen. Een reparatie kost je ongeveer 50 euro. Wat ons betreft is het daarom zeker de moeite waard om een eventueel kapotte camera te vervangen.

Apple Store is duurder, maar redt je garantie

Je kunt hierbij kiezen uit partijen die niet aan Apple verbonden zijn, maar als je daar je iPhone camera reparatie laat doen, vervalt in de meeste gevallen wel je garantie. De Apple Store is daarom een slimme tweede optie. Daar kun je je toestel namelijk laten vervangen voor een inruilprijs van maximaal 250 euro (ongeveer).

Dat is in ieder geval goedkoper dan een nieuwe iPhone moeten kopen! Je krijgt wel een ‘refurbished’ exemplaar in de meeste gevallen. Het komt natuurlijk ook voor dat het kapotte onderdeel afzonderlijk is te vervangen. Dit scheelt – als er geen sprake is van een gratis fabrieksfout – natuurlijk enorm in de prijs.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu