Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

iPhone accu reparatie

iphone accu reparatie

De Accu in je iPhone is een lithium ion accu. Ondanks de  vele voordelen heeft de lithium ion één groot nadeel: zodra de accu de fabriek verlaat begint de achteruitgang. Ze zijn niet gemaakt om langer dan 2 tot 3 jaar mee te gaan.

Veel iPhone gebruikers die hun iPhone elke dag in de oplader gooien, zullen het lang niet merken, maar er zijn ook mensen die heel veel bellen of internetten en gamen. Deze gebruikers ondervinden als eerst hinder van een mogelijk terminale accu.

Tips om je iPhone accu gezond te houden

Lees verder na de advertentie.

Leg je iPhone ten eerste niet in de buurt van warmtebronnen. Lithium ion accu’s zijn gevoelig voor hoge temperaturen en zullen veel sneller achteruitgaan dan normaal als ze hier vaak aan blootgesteld worden.

Laat je iPhone daarnaast nooit helemaal leeglopen. Er zit natuurlijk wel een beveiliging op de accu van de iPhone om dat te voorkomen, maar een compleet lege lithium ion accu is echt einde oefening.

iPhone accu kapot, what to do

Is je iPhone na een paar uur standby al (bijna) leeg of laadt je iPhone erg langzaam op? Dan is waarschijnlijk je accu aan vervanging toe. Gelukkig kan deze makkelijk worden vervangen. Een nieuwe accu kost je ongeveer 60 euro. Dan heb je voorlopig weer veel plezier van je iPhone.

Apple Store is duurder, maar redt je garantie

Je kunt hierbij kiezen uit partijen die niet aan Apple verbonden zijn, maar als je daar je iPhone accu reparatie laat doen, vervalt in de meeste gevallen wel je garantie. De Apple Store is daarom een slimme tweede optie. Daar kun je je toestel namelijk laten vervangen voor een inruilprijs van maximaal 250 euro (ongeveer).

Dat is in ieder geval goedkoper dan een nieuwe iPhone moeten kopen! Je krijgt wel een ‘refurbished’ exemplaar in de meeste gevallen. Het komt natuurlijk ook voor dat het kapotte onderdeel afzonderlijk is te vervangen. Dit scheelt – als er geen sprake is van een gratis fabrieksfout – natuurlijk enorm in de prijs.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu