iPhone aan uit schakelaar reparatie

iphone aan uit schakelaar reparatie

Het gebeurt weleens dat de aan uit schakelaar van de iPhone slecht of zelfs helemaal niet meer werkt. In eerste instantie lijkt er niet zo veel aan de hand. Waarom zou je de iPhone immers uitzetten?

Zelfs als de batterij leeg raakt en uitvalt is er niets aan de hand. De iPhone zal bij het opladen weer automatisch aan gaan. Ook als je de iPhone  uit wilt zetten tijdens je nachtrust kun je de aan uit schakelaar omzeilen door de vliegtuigmodus te gebruiken.

De echte hinder komt pas wanneer je iPhone vastloopt. Het resetten van een iPhone gaat namelijk in combinatie met de aan uit knop bovenop de iPhone. Voor zowel een soft als een hard reset heb je de aan uit schakelaar nodig.

Lees verder na de advertentie.

Bij veel mensen loopt de iPhone weleens een keer vast, dus we raden aan om niet te lang zonder werkende aan uit schakelaar rond te lopen. Gelukkig vallen de kosten buiten je garantie enorm mee als de knop vervangen moet worden. Binnen je garantie is de reparatie gratis.

Apple Store is duurder, maar redt je garantie

Je kunt hierbij kiezen uit partijen die niet aan Apple verbonden zijn, maar als je daar je iPhone aan uit schakelaar reparatie laat doen, vervalt in de meeste gevallen wel je garantie. De Apple Store is daarom een slimme tweede optie. Daar kun je je toestel namelijk laten vervangen voor een inruilprijs van maximaal 250 euro (ongeveer).

Dat is in ieder geval goedkoper dan een nieuwe iPhone moeten kopen! Je krijgt wel een ‘refurbished’ exemplaar in de meeste gevallen. Het komt natuurlijk ook voor dat het kapotte onderdeel afzonderlijk is te vervangen. Dit scheelt – als er geen sprake is van een gratis fabrieksfout – natuurlijk enorm in de prijs.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu