Placeholder

Visueel zoeken met ViPR op de Apple iPhone

1 min
Apps
De Amerikaanse firma ‘Evolution Robotics’ heeft een visuele zoekmachine geïntroduceerd voor de Apple iPhone. Deze zoekmachine werkt op basis van een ‘visuele zoekopdracht’, zoals bijvoorbeeld een foto die je gemaakt hebt op de iPhone. Deze zoektechnologie heet ‘ViPR’ (Visual Pattern Recognition System).
Placeholder

Apple’s SDK over 2 maanden, wat kunnen we verwachten?

2 min
Nieuws
Even een korte update voor wie weinig met techniek heeft. De Apple SDK software development kit is een softwarepakket waarmee ontwikkelaars software voor de iPhone kunnen schrijven. In januari '07,  toen de iPhone geïntroduceerd werd, was er nog geen sprake van de komst van een SDK. Echter, al gauw bleek dat er grote behoefte aan was. In het jaar van de introductie van de iPhone werden de plannen over een iPhone SDK bekend gemaakt. In februari '08 lieten een paar ontwikkelaars tijdens een 'event' over de SDK zien wat zij al met de SDK hadden bereikt. Zie hier het artikel over dit event. Klik hier om het Event zelf te bekijken.
Placeholder

Weg met die vingers, ik wil een stylus voor de iPhone

1 min
Nieuws
Ben je een chronische sms'er? Of mail je veel met je iPhone? Het kan dan zijn dat je niet snel of nauwkeurig genoeg typt. Een stylus of aanraakpennetje is in dit geval de oplossing. Met de Soft-Touch Stylus hoeven je vingers het scherm niet aan te raken. Het speciale aan deze stylus is dat hij van aluminium is gemaakt en een rubberen top heeft! Hiermee voorkom je ooit je multi-touch schermpje te beschadigen, ook al is het krasbestendig. Misschien is het meer voor iemand met dikke vingers. Niet te vergeten dat het schermpje schoon blijft. In ieder geval, voor $13 is het een koopje!
Placeholder

Dropcopy

1 min
Apps
Meerdere iPhones of iPod Touches in huis? Of vrienden die deze mooie apparaatjes hebben? Met Dropcopy kun je draadloos bestanden overzenden van en naar andere iPhones, iPod touches en macs. Het programma is heel overzichtelijk ingedeeld en is daardoor makkelijk in gebruik. Kies de locatie waarnaar je bestanden wilt versturen. Kies daarna de bestanden die je wilt versturen. Je kunt gewoon door de mappen heen browsen of direct door je muziek of PDF files. Heel handig! PDF files zul je wel zelf eerst moeten verplaatsen. Kopieer ze uit ~/media/PDF en plaats ze in ~/media/Dropcopy. Download Dropcopy hier voor de iPhone/iPod Touch en hier voor de mac.
Placeholder

AOL zoekmachine voor Apple iPhone

1 min
Nieuws
Zoekgigant AOL heeft speciaal voor de Apple iPhone (en de iPod Touch) een mobiele versie van haar zoekmachine ontwikkeld. Binnen het ‘AOL Mobile Search’ platform is op dit moment een openbare bèta beschikbaar van de zoekdienst: http://search.aol.com (bezoek deze link met je iPhone / iPod touch). Door de ontwikkeling van deze iPhone zoekmachine, verwacht AOL haar aandeel binnen de markt voor ‘mobile search’ te vergroten. AOL is niet de eerste grote speler die haar diensten specifiek voor iPhone gebruikers aanpast. Zo kwam de zakelijke profielensite Linkedin.com ook met een mobiele variant voor de Apple iPhone.
Placeholder

Gratis bellen met je Apple iPhone

1 min
Nieuws
Met een computer kun je gratis bellen via internet met programma's als Voipbuster en Skype. Deze techniek heeft de naam VoIP, wat staat voor Voice over IP oftewel bellen via internet. Dit kon ook al op de Apple iPhone met bijvoorbeeld 'Touchmods SIP-VoIP', maar is nu nog makkelijker met de nieuwe applicatie Fring.
Placeholder

Taakbeheer op je iPhone – SysInfo

1 min
Apps
Wil je ctrl+alt+del op je iPhone? Dat kan sinds de komst van het programaatje SysInfo. Met deze app kun je de processen van je iPhone zien en beëndigen. Je kunt er ook prioriteit aan geven en nog veel andere commando's kiezen.
Placeholder

Twitter op de Apple iPhone met Twinkle

2 min
Apps
Twitter jij er al hevig op los en ben je in het gelukkige bezit van een iPhone? Dan is het wellicht handig om de ‘Twinkle’ applicatie te installeren. Met Twitter sturen gebruikers tekstberichten, zogenaamde 'tweets', van maximaal 140 karakters lang via SMS, e-mail, Instant Messenger, de Twitter-website of nu ook via de iPhone met Twinkle. Deze tweets worden op de gebruikerspagina getoond en bij andere gebruikers die deze graag willen ontvangen.
Placeholder

Nokia Tube, de iPhone killer van Nokia?

1 min
Nieuws
Onlangs hebben een aantal telefoon fabrikanten met nieuwe modellen geprobeerd de Apple iPhone te evenaren. Goede voorbeelden zijn de LG Viewty en de Samsung 'instinct'. Afgelopen maandag maakte Nokia bekend dat het aan een ‘iPhone killer’ werkt onder de naam ‘Nokia Tube’.
Placeholder

iPhoned.nl ‘Packagedeal’ actie is geëindigd…

1 min
Nieuws
De Apple iPhone ‘Packagedeal’ actie die we precies een week geleden zijn gestart is vandaag om 17.00u geëindigd… De afgelopen week hebben veel bezoekers aan deze actie meegedaan. We nodigen deze deelnemers uit om hun iPhone ervaringen te delen op iPhoned.nl. Binnen afzienbare tijd willen we wederom een leuke actie gaan starten.…
Placeholder

Een leren jasje voor de Apple iPhone

4 min
Nieuws
Omdat ik mijn iPhone goed wil beschermen, heb ik deze week een 'Apple iPhone Black Executive Case´ besteld bij iCorner.  Hij is daar bekend onder de mooie nederlandse vertaling ´iPhone zwart leren executive hoesje´ . Ik had het al rap in  huis en ben het direct gaan gebruiken. In dit artikel lees je een verslag.
Placeholder

iPhone ‘packagedeal’ wegens succes verlengd!

1 min
Nieuws
De iPhone ‘packagedeal’ die we vanaf afgelopen zaterdag zijn gestart wordt wegens succes verlengd! De iPhone actie is verlengd tot zaterdagmiddag 17.00u! Dit is jouw kans om nu al in het bezit te komen van overcomplete en volledig Nederlands geinstalleerde Apple iPhone (8GB of 16GB). Lees alles over deze packagedeal actie >
Placeholder

Het grote internet – WebSearch

1 min
Apps
Dit is een applicatie die het zoeken naar internetitems een stuk makkelijker maakt. WebSearch brengt namelijk alle mogelijke search engines en search functies op sites samen, in één programma! Het werkt heel simpel. Druk op de zoekmachine waar jij mee wilt zoeken. Er verschijnt een window met een search box. Typ je criteria in en druk op search. Safari zal openen met de zoekresultaten. Standaard zitten er een aantal zoekfuncties ingebouwd. Er kunnen aan deze lijst items toegevoegd en verwijderd worden. Toevoegen kan door naar de site te gaan waar de search box, die je wenst toe te voegen, te vinden is. Zoek naar 'asdf' en sluit safari daarna af. Ga dan naar WebSearch en klik > edit > add. Kies daarna de optie 'Ready'. Hierna verschijnt een box met daarin de url van de search box die je wenst toe te voegen. Klik 'OK' en je search box is toegevoegd aan de lijst.
Placeholder

Cydia verwijderen

1 min
Apps
Een tijdje terug verscheen er een alternatief voor installer.app, namelijk cydia. Beviel dit programma je niet, dan was het probleem dat je het niet (zomaar) kunt verwijderen. In installer verscheen alleen de optie reinstall. Via ssh kan je wel de map cydia.app verwijderen, maar dan blijft het programma nog wel in de installer-uninstall lijst staan. Het is mogelijk cydia daar ook uit de lijst te verwijderen. Het is vrij gemakkelijk als je alle stappen goed volgt:
Placeholder

(finger)Tips

2 min
Tips
Het gebruik van de iPhone is in z'n geheel gezien ontzettend makkelijk. Van 6-jarigen tot bejaarden, iedereen kan vrijwel meteen een eind wegtikken...tappen...touchen? Toch zijn er een aantal vingerbewegingen die niet iedereen kent. Die zetten we hier even op een rij en wellicht kun je zelf enkele toevoegen. Eerst even de bekenden: - Dubbel tap: Zoom in op een stuk van een website, bij Maps of bij foto’s. - De 'pinch': Zo noemt Apple het in- en uitzoomen van websites, foto's en plattegronden in Maps. Door 2 vingers op het scherm te zetten en ze verder of dichter naar elkaar toe te bewegen kun je zeer nauwkeurig in- en uitzoomen.

Download onze app

Download onze app