De eerste zwem-app voor Apple Watch is onbruikbaar

Rutger Otto
7 juli 2015, 12:26
2 min leestijd
De eerste zwem-app voor Apple Watch is onbruikbaar

Er bestaat een zwem-app voor de Apple Watch maar niemand kan er iets mee, want Apple staat ‘m niet toe in de app.

Lees verder na de advertentie.

Zwemmen met Apple Watch

Ontwikkelaar Ted Bradley heeft een app gemaakt voor de Apple Watch, waarmee prestaties tijdens het zwemmen gemeten kunnen worden. De ontwikkelaar maakte zo’n app eerder al voor de Pebble, nu was die andere smartwatch – van Apple – aan de beurt. Alleen kan niemand er iets mee, behalve hijzelf.

De Apple Watch heeft een IPX7-certificering. Dat betekent dat de smartwatch spat- en waterbestendig is en dat hij tot 30 minuten een meter onder water kan. Toch raadt Apple het zelfs al af om de Watch voor langere tijd onder te dompelen, laat staan dat het bedrijf het een goed idee vindt om ermee te gaan zwemmen. Tests hebben overigens aangetoond dat het zou moeten kunnen, maar Apple neemt liever het zekere voor het onzekere.

Daarom komt de app van Bradley niet in de App Store. Dat had de ontwikkelaar kunnen weten, want in de richtlijnen van Apple staat: “Apps die gebruikers aansporen om een Apple-apparaat op een manier te gebruiken waardoor hij er schade van kan ondervinden, zullen worden geweigerd.”

Verschillen met Pebble

Toen Bradley de app ontwikkelde, kwam hij verschillen tegen tussen de Apple Watch en de Pebble. Als een app bij Pebble (waterdicht tot 50 meter) open staat, blijft hij open totdat de gebruiker hem uitzet. Bij Apple schakelt het scherm uit om energie te besparen en als dat gebeurt stopt de app. Wel kan er op de achtergrond gemeten worden, de resultaten worden ingeladen bij het opnieuw openen van de app. De app van Bradley meet het aantal gezwommen baantjes en de totaal afgelegde afstand. Ook kan de hartslag gemeten worden.

De app kan dus niet geïnstalleerd worden. Nu hoopt Bradley dat een komende versie van de Apple Watch ooit écht als waterdicht wordt bestempeld, zodat de app alsnog door een grote groep mensen gebruikt kan worden.

Het laatste Apple Watch nieuws

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Edition
Apple Watch Edition

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen