Zwarte AirPods duiken op in de code van macOS Sierra
Lars Paymans

Naast nieuwe Macs zal Apple morgen tijdens het Apple-event ook wat aandacht besteden aan de draadloze AirPods. Komt er naast het witte model ook een zwarte versie? Een afbeelding in de code van macOS doet vermoeden van wel.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Zwarte AirPods in macOS code ontdekt

Toen gisteren bleek dat Apple per ongeluk de nieuwe MacBook Pro al in de code van macOS Sierra had verstopt, gingen we meteen zelf op onderzoek uit. Nadat we onze Mac hadden bijgewerkt naar versie 10.12.1 kwamen we een aantal interessante dingen tegen.

Zwarte AirPods

Nadat we door de tientallen folders gegraven hadden waar ook de MacBook Pro werd ontdekt, kwamen we bovenstaande afbeelding tegen. Dit zwarte icoon van de AirPods zagen we nooit eerder en het opvallende is dat er ook een witte versie van bestaat. Je kunt deze afbeelding zelf ook vinden door het pad hieronder te volgen. Door deze in te vullen via de Spotlight-zoekfunctie, kom je vanzelf bij de afbeelding terecht.

/System/Library/Frameworks/MediaPlayer.framework/Versions/A

Slechts een menu-icoontje?

Dit zou kunnen betekenen dat Apple morgenavond naast een witte ook een zwarte versie van de AirPods aankondigt. Met de razend populaire zwarte iPhone 7’s zou dat niet eens zo gek zijn. Bovendien zijn de AirPods die Apple tegelijk met de iPhone 7 onthulde slechts testversies en niet het uiteindelijke product. Wie weet hebben we naast een releasedatum voor de AirPods morgen dus ook een zwarte editie om uit te kiezen.

We houden echter nog wel een flinke slag om de arm. Omdat we niet weten waar dit icoon precies voor bedoeld is, zou het goed kunnen dat Apple simpelweg een lichte en donkere versie heeft gemaakt voor de menubalk. Zo zou er een AirPods-icoontje in de bovenste balk van je scherm kunnen verschijnen als je Mac gekoppeld is met de AirPods. Afhankelijk van een lichte of donkere menubalk gebruikt macOS een donker of licht icoontje.

Toch houden we nog voorzichtig hoop dat Apple morgen zwarte AirPods onthult. Al was het maar door het toffe Jet Black AirPods concept dat een tijdje terug verscheen. Morgenavond om 19:00 uur zullen we het zien. Dan begint Apple het Mac-event, dat je uiteraard op de voet kunt volgen op iPhoned.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.