Z@ppelin lanceert officiële applicatie
Redactie

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) heeft een applicatie laten ontwikkelen voor Z@ppelin. Met deze applicatie kunnen kinderen ook onderweg genieten van Z@ppelin. De applicatie is ontwikkeld voor kleuters. Door middel van duidelijke, geïllustreerde knoppen én gesproken meldingen kunnen deze jonge kinderen zonder hulp de applicatie bedienen.

Video’s, liedjes, verhaaltjes en kleurplaten

De applicatie bevat van alles om een lange autorit mee door te komen. Gebruikers kunnen video’s kijken, verhaaltjes horen en oud-hollandse liedjes beluisteren. Je moet er wel even op letten dat deze nog gedownload moeten worden binnen de applicatie. Het is dus slim om dit thuis alvast te doen, want via het mobiele netwerk kan dit erg lang gaan duren.

Met de applicatie kan je ook kleurplaten inkleuren. Je hebt hierbij de keuze uit zes kleurplaten. Zodra de kleurplaat helemaal klaar is, kan je deze via de applicatie afdrukken. Hiervoor heeft de ontwikkelaar gebruik gemaakt van Airprint. Deze functie is verder niet beveiligd, en dus doe je er goed aan om je printer uit te zetten als je kind niet goed weet waar hij/zij mee bezig is.

Z@appelin is gratis te downloaden uit de App Store. De applicatie is ook geschikt voor de iPad.

  • Spotlights:

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.