De iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600,- terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

Zoveel iPhones brengt Apple volgend jaar uit (iPhone-nieuws #50)

Michel van 't Klaphek
18 december 2021, 16:18
2 min leestijd
Zoveel iPhones brengt Apple volgend jaar uit (iPhone-nieuws #50)

Het lijkt erop dat we volgend jaar maar liefst vijf nieuwe iPhones krijgen. Vergeet ook je huidige Apple-apparaten niet bij te werken, want er zijn belangrijke updates uitgekomen. Dit is het belangrijkste iPhone-nieuws van afgelopen week.

Lees verder na de advertentie.

Downloaden: iOS 15.2, watchOS 8.3 en meer

iOS 15.2 bèta 3

Apple bracht afgelopen week software-updates uit voor de iPhone, iPad, Apple en Mac. iOS 15.2 brengt meerdere nieuwe functies naar je iPhone, zoals privacyrapporten. Hiermee controleer je tot welke gegevens apps toegang hebben. Daarnaast bevat de update ook allerlei belangrijke beveiligingsupdates.

Apple bracht ook een nieuwe versie van macOS Monterey uit. Versie 12.1 voegt onder meer SharePlay toe. Hiermee kun je op afstand samen met anderen naar een film kijken of muziek luisteren.

Zo kun je iOS 15.2 downloaden

Log4Shell beveiligingslek: iCloud en andere Apple-services zijn kwetsbaar

Hack mac

Door het beveiligingslek Log4Shell kunnen hackers computerservers van onder andere Apple binnendringen en schadelijke software uitvoeren. Ook iCloud van Apple is kwetsbaar voor dit probleem.

Om kort te zijn: je kunt er zelf niet zo heel veel tegen doen. Het probleem met Log4Shell moet worden opgelost bij de bedrijven, zoals Apple. Het is echter wel verstandig om altijd zo snel mogelijk updates en nieuwe versies van apps en iOS te installeren. Check dus regelmatig of er updates voor je iPhone of iPad klaarstaan en installeer ze.

Dit is waarom Log4Shell zo’n hardnekkig probleem is

‘Apple lanceert in 2022 5 (!) nieuwe iPhones’

iPhone 14 wensenlijst

Dit jaar kwamen er vier nieuwe iPhones uit. Het lijkt erop dat het in 2022 nog meer feest wordt voor Apple-fans, want er verschijnen volgend jaar maar liefst vijf (!) iPhones.

Het zit zo. Er zouden maar liefst vier modellen van de iPhone 14 uitkomen. Het huidige mini-model verdwijnt, maar daarvoor komt volgens geruchten Max-variant terug. Je krijgt dan dus de iPhone 14, iPhone 14 Max, iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max. Daarbovenop schijnt Apple werk te maken van de volgende iPhone SE.

Deze iPhones verwachten wij in 2022

iPhone 14 Pro krijgt mogelijk 48-megapixelcamera

iPhone 13 beeldstabilisatie

Over de volgende iPhones gesproken: het schijnt dat de 14 Pro een flink verbeterde camera krijgt. Het topmodel van volgend jaar krijgt volgens geruchten een 48 megapixel-sensor. Dat is een stuk meer dan nu: huidige iPhones moeten het met 12 megapixel doen.

Hoe meer megapixels een camera heeft, hoe meer informatie er in een foto wordt geperst. De 48 megapixels zorgen dus voor scherpere en gedetailleerdere foto’s. Maar wel alleen als de lichtomstandigheden gunstig zijn.

Wat voor camera krijgt de iPhone 14 Pro?

Apple brengt anti-stalkingapp uit voor Android-telefoons

Tracker Detect

Heb jij een Android-smartphone en zit er stiekem een AirTag van iemand anders in je tas? Tot voor kort tastte je in het duister, maar daar komt kwam afgelopen week verandering in.

Apples officiële Tracker Direct app is nu beschikbaar in de Google Play Store. Tracker Detect zoekt naar trackers die gescheiden zijn van hun eigenaar en die compatibel zijn met het Zoek mijn-netwerk van Apple. 

Lees meer over de Tracker Direct-app voor Android

Video van de week: zo verander je de naam van je iPhone

https://youtu.be/EP2gdKIDQHc
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple AirTag
Apple AirTag

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen