‘Nieuwe app combineert Zoek mijn iPhone en Zoek Vrienden’

Zoek mijn iPhone en Zoek Vrienden verdwijnen van je iPhone en Mac. Althans, de apps worden samengevoegd in een nieuwe app die je allerlei dingen laat vinden. Apple werkt namelijk ook aan een vindbare sleutelhanger.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Zoek mijn iPhone samengevoegd

Hoewel de naam anders doet vermoeden, laat Apple je met de Zoek mijn iPhone-app de locatie van al je actieve Apple-apparaten zien. Vrienden vind je daarentegen met de vergelijkbare Vind Vrienden-app. Deze locatietrackers worden nu samengevoegd. De nieuwe app – met de codenaam GreenTorch – wordt momenteel getest door ontwikkelaars binnen Apple. Dat schrijft 9to5Mac, dat zich baseert op anonieme bronnen die bekend zijn met het project.

iPhone geblokkeerd

De app zal dezelfde functies houden, maar deze simpelweg combineren. Wel moet het nog gemakkelijker worden om apparaten te vinden. Dankzij een functie genaamd ‘Find Network’ wordt het mogelijk om een apparaat te vinden, ook als deze niet met een wifi-netwerk of het internet is verbonden. De nieuwe applicatie is straks op zowel macOS als iOS beschikbaar.

Lees ook: iPhone gestolen of kwijt? Dit moet je doen en zo voorkom je het

Straks kun je jouw locatie niet alleen met gezinsleden van Gezinsdeling delen, maar met al je vrienden. Vrienden kunnen ook een verzoek sturen of iemand zijn locatie kan delen. Een andere verbetering is dat je kunt instellen dat je tijdens het locatie delen een notificatie krijgt, zodra diegene op een locatie arriveert of deze juist verlaat.

Tile-achtige tracker in ontwikkeling

Het blijft echter niet bij enkel een nieuwe app. Apple zou ook werken aan een bijbehorend accessoire, waardoor je allerlei voorwerpen vindbaar kan maken via de applicatie. Dit nieuwe accessoire zou een soort sleutelhanger worden, die aan alles bevestigd kan worden.

Dit is vergelijkbaar met het reeds bestaande Tile, wat op dezelfde manier werkt. De sleutelhanger is verbonden met het iCloud-account van een gebruiker en meet steeds de afstand tussen het voorwerp en een Apple-apparaat zoals je iPhone. Als deze te ver uit elkaar dreigen te komen, krijg je een melding. Zo kun je nooit meer je sleutels, AirPods of tas vergeten.

Zoek mijn iPhone samengevoegd

Handig is dat je ook locaties kunt toevoegen waar de Tile genegeerd kan worden. Hier kun je het bevestigde voorwerp dan gerust achterlaten zonder een melding te krijgen, zoals thuis. Ook de locatie van deze sleutelhanger kun je via de app delen met vrienden of familie.

Het is niet duidelijk wanneer de nieuwe app verschijnt op iOS en macOS, maar het klinkt aannemelijk dat dit onderdeel is van iOS 13 en macOS 10.15. Er staan namelijk al meer apps op de planning die flink aangepakt worden of als nieuw verschijnen. Zo zou iTunes opgesplitst worden in aparte apps.

Lees het laatste nieuws over Apple

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.