Zoek mijn iPhone-functie niet waterdicht door fout in iOS 7.1

Met ‘Zoek mijn iPhone’ kun je via iCloud een zoekgeraakte iPhone terugvinden op de kaart of op afstand wissen of blokkeren. Door een fout in iOS 7.1 is het echter mogelijk om de beschermingsfunctie en de bijbehorende Activation Locker te ontwijken.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

iOS 7.1 niet waterdicht

Tot die ontdekking kwam iPhone-gebruiker Miguel Alvarado. In een video op YouTube laat hij zien dat de beveiligingsfunctie van de iPhone niet meer waterdicht is sinds de introductie in iOS 7. Door een aantal stappen uit te voeren kun je het vergrendelsysteem van Apple te slim af zijn en ervoor zorgen dat je zelfs tot een beveiligde iPhone toegang krijgt.

Alvarado loodst ons in de video stapsgewijs door het hele proces. Het begint nog vrij lastig, aangezien je ervoor moet zorgen dat het iCloud-account van de gebruiker uitgeschakeld wordt, alsook de Zoek mijn iPhone functie. Daarna krijg je van de iPhone het verzoek om je wachtwoord voor iCloud opnieuw in te dienen.

Waar de meeste dieven bij deze stap vastlopen, heeft Alvarado een slimme truc. Je moet op dat moment simpelweg de iPhone helemaal uitzetten en opnieuw opstarten. Na de herstart geeft het toestel je toegang tot het instellingenmenu van iCloud en kun je besluiten om het account in zijn geheel te verwijderen.

Doe je dat, dan is de weg vrij om de iPhone te bedienen. Je kunt de iPhone helemaal herstellen zonder last te hebben van Activation Lock of Zoek mijn iPhone. Beide functies zijn namelijk aan elkaar gekoppeld. Apple heeft nog niet gereageerd op het lek in de beveiliging. Het is niet de eerste keer dat een gebruiker erin slaagt om het systeem te omzeilen.

Vingerafdrukscanner goed alternatief

marktaandeel iphone 5sDe verwachting is dat Apple dit bericht oppakt en middels een iOS-update het probleem oplost. Wie in het bezit is van de iPhone 5S hoeft zich geen zorgen te maken. De vingerafdrukscanner fungeert tot op heden als een prima beveiliging voor Apples toestel.

–> Een gestolen iPhone is nooit leuk. In dit artikel leggen we uit wat je allemaal kunt doen als dat gebeurt.

  • Categorie:

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.