‘Zo gaat de Zoek Mijn-app straks waarschuwen voor vermiste kinderen’
Michel van 't Klaphek

Zoek Mijn wordt flink uitgebreid in iOS 14. De app voor het terugvinden van spullen kan straks overweg met augmented reality (AR) en gaat ook waarschuwen voor mogelijk vermiste personen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Zoek Mijn wordt uitgebreid in iOS 14

Dat blijkt uit speurwerk van 9to5Mac. De website dook in de broncode van iOS 14 en kwam erachter dat Apple flink sleutelt aan de Zoek Mijn-app. Ten eerste denkt het bedrijf erover na om augmented reality toe te voegen. Hierdoor kun je met een geschikte headset zoeken naar bijvoorbeeld verloren AirPods, maar dan visueel.

augmented reality in de toekomst

Je ziet namelijk letterlijk voor ogen waar het apparaat ligt. Dit is met name handig wanneer je je Apple-product in een drukke of chaotische omgeving bent verloren. Mogelijk speelt ook de AirTag een rol in de nieuwe Zoek Mijn-functie. Dit mysterieuze apparaat schijnt een heel nauwkeurige locatiechip te krijgen.

Ook vond 9to5Mac aanwijzingen naar zogeheten locatie-notificaties in de Zoek Mijn-app. Deze zorgen ervoor dat je een melding ontvangt wanneer iemand niet op een vooraf aangegeven tijd op locatie aankomt. De functie is daarmee een verbeterde versie van de huidige locatietracker.

Wanneer je kind bijvoorbeeld dagelijks om 8:25 uur op school arriveert maar ditmaal niet, dan ontvangen de ouders een melding. Op dezelfde manier wordt het volgens de Amerikaanse website straks ook mogelijk om normale vertrektijden door te geven. Als je kind halsoverkop om 14:15 al van school vertrekt in plaats van een uur later, ontvang je hiervan een melding.

Ook interessant: Zo werkt de Zoek Mijn-app van je iPhone

Over Zoek Mijn

Zoek Mijn is Apples app voor het terugvinden van verloren apparaten en het delen van je locatie met familie en vrienden. De applicatie is beschikbaar voor iPhone, iPad, Mac en via de browser. Zoek Mijn maakte zijn debuut in iOS 13, maar helemaal nieuw is het programma niet. De app combineert namelijk ‘Zoek mijn iPhone’ en ‘Zoek mijn vrienden’, twee apps die zijn opgegaan in Zoek Mijn.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.