Zo werkt de Touch ID beveiliging van je iPhone 5S

Roel van Hout
27 februari 2014, 16:17
1 min leestijd
Zo werkt de Touch ID beveiliging van je iPhone 5S

Sommigen waren wat huiverig toen Apple de vingerafdrukscanner introduceerde: is je vingerafdrukscanner wel veilig bij Apple? Het bedrijf licht de Touch ID beveiliging nader toe.

Lees verder na de advertentie.

Dat doet het bedrijf in een document over de beveiliging van iOS. Die openheid heeft hoogstwaarschijnlijk iets te maken met het plotselinge verschijnen van iOS 7.0.6 en de toedracht daarvan: er bleek al anderhalf jaar een flink lek in iOS te zitten. Om verdere vragen over de beveiliging van iOS te voorkomen speelt Apple daarom open kaart.

Het bedrijf zet uiteen hoe dankzij de speciale Touch ID beveiliging je vingerafdruk beschermd wordt. Eerder al stelde Apple dat de scan lokaal wordt bewaard op een opslagplek waar niemand, ook Apple, er niet bij kan. Deze Touch ID beveiliging werkt als volgt: de opslagplek, genaamd secure enclave, is gekoppeld met een code aan een vingerafdrukscanner. Wanneer de scanner wordt omgewisseld voor een andere, zal de koppeling verdwijnen en wordt de scanner onbruikbaar. Zodra de juiste scanner weer wordt teruggeplaatst, is deze gelijk weer bruikbaar.

Ten behoeve van Touch ID beveiliging gebruikt alleen Apple je vingerafdruk

Wellicht heb je afgelopen week wel meegekregen dat de nieuwe Samsung Galaxy S5 ook een vingerafdrukscanner zal krijgen. Er is echter een groot verschil in benadering: Samsung laat ook derden je vingerafdruk gebruiken, bijvoorbeeld om aankopen te doen. Apple heeft altijd gezegd dat het je vingerafdruk niet aan derden beschikbaar stelt. Wij voelen ons eerlijk gezegd wat prettiger bij Apple’s benadering.

Gerustgesteld? Check hieronder de beste iPhone 5S aanbiedingen!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 5S
Apple iPhone 5S

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu