Apple onthult: zo lang krijgt je iPhone gegarandeerd nog updates

Maurice Snijders
7 juni 2024, 12:26
2 min leestijd
Apple onthult: zo lang krijgt je iPhone gegarandeerd nog updates

Vergeleken met andere merken voorziet Apple de iPhone altijd vrij lang van updates. Alleen was tot nog toe nooit duidelijk hoe lang die ondersteuning precies is. Dat is nu veranderd.

Lees verder na de advertentie.

Zo lang krijgt je iPhone gegarandeerd nog updates

Een iPhone ontvangt geregeld updates en dat zijn software-updates of veiligheidsupdates. Is je iPhone alweer wat stukje ouder, dan bestaat de kans dat die geen software-updates meer krijgt (zoals iOS 18 bijvoorbeeld). Veiligheidsupdates gaan in veel gevallen nog wel een tijdje langer door, maar ook daar is het uiteindelijk wel een keer mee afgelopen.

In Engeland is nu een nieuwe regel ingevoerd die fabrikanten verplicht om aan te geven hoe lang apparaten die gebruikmaken van internet nog ondersteund worden. Dit moet er voor zorgen dat de consument beter wordt beschermd tegen software die na verloop van tijd niet meer veilig is, omdat er geen ondersteuning meer voor is.

iPhone updates

Dergelijke informatie betreffende de iPhone 15 Pro Max is nu opgedoken. Hier valt voor het eerst uit op te maken hoe lang Apple iPhones blijft ondersteunen. Voor de iPhone 15 Pro Max zijn dat in elk geval minimaal vijf jaar lang updates, gerekend vanaf de eerste verkoopdag (Minimum 5 Years from the first supply date).

Hieruit blijkt dat sommige andere merken het beter doen. Zo beloven Samsung en Google maar liefst zeven jaar lang beveiligingsupdates en soms ook zelfs software-updates. Daarmee is natuurlijk nog niet gezegd dat je met een iPhone geen zeven jaar lang updates kunt krijgen. Apple zegt namelijk duidelijk ‘Minimum 5 Years’. Het woordje ‘Minimum’ impliceert in elk geval dat het altijd nog meer jaren kunnen worden.

Wil je altijd op de hoogte zijn van het laatste Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Bronnen afbeeldingen: unsplash, apple
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu