Zó krijgt de iPhone 13 een kleinere notch

Mike Peek
14 mei 2021, 20:11
2 min leestijd
Zó krijgt de iPhone 13 een kleinere notch

Er gaan al langer geruchten dat de iPhone 13 eindelijk een kleinere notch krijgt dan zijn voorgangers. Nu weten we ook hoe Apple dit gaat doen.

Lees verder na de advertentie.

Kleinere notch op iPhone 13 door krimp Face ID-sensor

Apple gebruikt al sinds de iPhone X dezelfde notch om allerlei sensoren en camera’s in te verwerken. Vergeleken met de concurrentie ziet het design er inmiddels wat gedateerd uit. Geruchten stellen gelukkig dat de iPhone 13 eindelijk een kleinere notch krijgt.

Hoe Apple dat voor elkaar bokst? Volgens DigiTimes krimpt de Face ID-sensor met zo’n 40 tot 50 procent. Daardoor is er minder ruimte nodig en kan de notch dus een stukje kleiner worden. Mogelijk verhuist de oorspeaker naar de schermrand, zodat Apple nog meer ruimte bespaart.

iPhone zonder notch 2020
Waarschijnlijk wordt deze notch dus een stuk kleiner.

Een kleinere notch is overigens niet de enige reden dat Apple sleutelt aan Face ID op de iPhone 13. DigiTimes schrijft dat een minder grote sensor goedkoper te produceren is. Ook krijgt de bijbehorende chip mogelijk nieuwe functies. Waar we dan precies aan moeten denken, schrijft de website helaas niet.

Dit weten we al over de iPhone 13

Apple kondigt de iPhone 13-serie waarschijnlijk in september aan. We weten inmiddels al behoorlijk veel over de nieuwe smartphones. Naast een kleinere notch krijgen de iPhone 13 Pro-modellen waarschijnlijk een 120Hz ProMotion-scherm. Een dergelijk display zit al jaren in de iPad Pro en zorgt voor soepele beelden. De pixels worden namelijk 120 keer per seconde ververst.

Ook stopt Apple naar verwachting betere camera’s in de kleinere iPhone 13 Pro. De smartphone heeft mogelijk exact dezelfde camera’s als de iPhone 13 Pro Max. Nu schiet je met de iPhone 12 Pro Max nog beduidend betere kiekjes dan met de gewone iPhone 12 Pro.

Bekijk de video hieronder als je nog meer wil weten. Daarin delen we al onze verwachtingen voor de iPhone 13. Op de hoogte blijven van de laatste geruchten? Check dan Instagram, Facebook en download de iPhoned-app.

iPhone 13: 6 verwachtingen voor dé iPhone van 2021

Lees het laatste nieuws over Apple:

Bronnen: MacRumors, DigiTimes
Bron afbeelding: DuanRui
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 13
Apple iPhone 13

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen