Zijn iPhone fans te snel enthousiast!?
Redactie

Afgelopen zomer werd de iPhone 3GS aangekondigd. Groots gejuich in de zaal nadat men te horen kreeg dat de nieuwe iPhone zou beschikken over een 3.2 megapixel camera; maar hadden normale telefoons dat niet al vele jaren geleden? Zo zijn er nog vele andere ‘nieuwe dingen’ in de iPhone die erg enthousiast ontvangen worden, maar eigenlijk totaal niet bijzonder en zelfs al ouderwets zijn.

Flitser is niets nieuws

Zo gaan er nu weer geruchten dat er een flitser in de volgende generatie iPhone komt, die trouwens pas over een half jaar verwacht word. Een flitser? Ja, een flitser, zo’n ding dat ook in mijn vaders oude telefoon van zeker vijf jaar oud zit. Op iPhone blogs wordt er door de reageerders enthousiast gereageerd op de berichten over de aankomende flitser; iets wat eigenlijk totaal niet bijzonder is, en eigenlijk al in de eerste iPhone had kunnen zitten.

Gelukkig zie je wel dat er op sites als iPhoneclub er bij het bericht over de flitsers een discussie ontstond. Sommige bezoekers vinden dat de iPhone op vele punten achterloopt qua specificaties, en dat is ook zo: Eerder waren bijvoorbeeld MMS, kopieren en plakken, het opnemen van video’s, en het maken van applicaties voor de iPhone niet standaard mogelijk.

Gebruikgemak maakt veel goed

De minder goede specificaties worden wat mij betreft natuurlijk wel opgevangen door het prachtige design van zowel de look als de software van de iPhone. Ook maakt het grote gebruikgemak voor mij van de iPhone een toptelefoon. Maar toen ik hoorde dat we eindelijk konder gaan MMS’en, kopieren en plakken, en video’s opnemen, dacht ik niet ‘yeah’, maar ‘he he eindelijk’; iets wat veel iPhone-verslaafden niet zouden doen.

De eindvraag is natuurlijk waarom de iPhone zo ontzettend succesvol is geworden. Zou het komen omdat het een product van Apple is, die bij elke release wel voor opschudding kan zorgen, of maken sommige specificaties van een telefoon niet uit als de rest supergoed is? Ik denk dat beide punten voor een gedeelte de waarheid zijn en ik ben heel benieuwd hoe andere lezers hier over denken.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

 • Outlaw

  Het OS met daarbij de geweldige user interface en algehele beleving… ergens op drukken, doet wat je op dat moment verwacht.

  De iPhone is zeker geen technisch hoogstandje; zoals je al schrijft zijn de specs eerder verouderd en ruimschoots achterhaald.

  Maar als ik op mijn fancy, hi-tech Windows Mobile telefoon ergens op druk (als dat met die kleine icoontjes al lukt) en er dan vervolgens niets gebeurd… of pas heel laat… of sterker nog: het hele ding hangt en ik de batterij er wéér uit moet halen om ‘m te resetten…

  1 iPhone aub!

 • Iphone Usert

  Het gaat om de feel, mijn 2jaar oude 3g is ondertussen wel wat traag t.o.v. andere toestellen, toch vind ik dat de UI nog steeds onovertroffen is. Die kleine verbeteringen, zoals een led flitsertje, 5mp lens en noem maar op, dat is allemaal extra. Ik heb ook meer een gevoel van “eindelijk”. Ik vind de kwalitiet van mijn fotos trouwens helemaal niet zo slecht. Ik bedoel, ik hoef er geen bruidsshow mee te fotograferen, maar alledaagse pics gaan prima!

 • Joost van Tongeren

  De Appstore. Voordat de Appstore bestond was de iPhone niet succesvol. There you have it.

 • Iceberg

  De iphone blijft voor mij één van de betrouwbaarste smartphone ooit. Hij doet wat je vraagt en nog snel ook en zonder morren. Mijn oude sony ericsson p990i van dezelfde waarde was speelgoed vergeleken met mijn 3G 16Gb. Beste toestel ooit, al heeft hij wat gebreken qua specs.

 • Appulluver

  Veel fabrikanten van mobiele telefoons willen alles kwijt op het beginscherm. Dat is chaotisch! Daar houden veel mensen niet van. Hun leven is meestal al chaotisch genoeg. Ze willen een smartphone die overzichtelijk, gemakkelijk en intuitief te bedienen is. Daarnaast is het design van een Apple product altijd bijzonder mooi. Dan is de keus snel gemaakt: Apple iPhone!