Zijn iPhone fans te snel enthousiast!?
Redactie

Afgelopen zomer werd de iPhone 3GS aangekondigd. Groots gejuich in de zaal nadat men te horen kreeg dat de nieuwe iPhone zou beschikken over een 3.2 megapixel camera; maar hadden normale telefoons dat niet al vele jaren geleden? Zo zijn er nog vele andere ‘nieuwe dingen’ in de iPhone die erg enthousiast ontvangen worden, maar eigenlijk totaal niet bijzonder en zelfs al ouderwets zijn.

Flitser is niets nieuws

Zo gaan er nu weer geruchten dat er een flitser in de volgende generatie iPhone komt, die trouwens pas over een half jaar verwacht word. Een flitser? Ja, een flitser, zo’n ding dat ook in mijn vaders oude telefoon van zeker vijf jaar oud zit. Op iPhone blogs wordt er door de reageerders enthousiast gereageerd op de berichten over de aankomende flitser; iets wat eigenlijk totaal niet bijzonder is, en eigenlijk al in de eerste iPhone had kunnen zitten.

Gelukkig zie je wel dat er op sites als iPhoneclub er bij het bericht over de flitsers een discussie ontstond. Sommige bezoekers vinden dat de iPhone op vele punten achterloopt qua specificaties, en dat is ook zo: Eerder waren bijvoorbeeld MMS, kopieren en plakken, het opnemen van video’s, en het maken van applicaties voor de iPhone niet standaard mogelijk.

Gebruikgemak maakt veel goed

De minder goede specificaties worden wat mij betreft natuurlijk wel opgevangen door het prachtige design van zowel de look als de software van de iPhone. Ook maakt het grote gebruikgemak voor mij van de iPhone een toptelefoon. Maar toen ik hoorde dat we eindelijk konder gaan MMS’en, kopieren en plakken, en video’s opnemen, dacht ik niet ‘yeah’, maar ‘he he eindelijk’; iets wat veel iPhone-verslaafden niet zouden doen.

De eindvraag is natuurlijk waarom de iPhone zo ontzettend succesvol is geworden. Zou het komen omdat het een product van Apple is, die bij elke release wel voor opschudding kan zorgen, of maken sommige specificaties van een telefoon niet uit als de rest supergoed is? Ik denk dat beide punten voor een gedeelte de waarheid zijn en ik ben heel benieuwd hoe andere lezers hier over denken.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.