‘Nintendo werkt aan The Legend of Zelda-game voor iPhone’

Lars Paijmans
15 mei 2017, 11:07
2 min leestijd
‘Nintendo werkt aan The Legend of Zelda-game voor iPhone’

Na Super Mario Run en Fire Emblem: Heroes is Nintendo nog niet klaar met het maken van iPhone-games. Mogelijk maakt Nintendo’s bekendste serie de overstap naar smartphones: The Legend of Zelda.

Lees verder na de advertentie.

Komt Zelda pas in 2018 naar de iPhone?

Bronnen laten de The Wall Street Journal weten dat Nintendo is begonnen met de ontwikkeling van de Zelda iPhone-game. Die moet naar verwachting na Animal Crossing verschijnen. Dat spel staat op de planning voor het einde van het jaar, wat doet vermoeden dat we in 2018 pas met de Zelda iPhone-game aan de slag kunnen.

Hoe de game eruit gaat zien is nog niet duidelijk, maar na het immense succes van The Legend of Zelda: Breath of the Wild is het geen verrassing dat Nintendo de game nu ook naar iOS en Android wilt brengen. Eerder bracht het bedrijf op die platforms Super Mario Run uit, dat werkt met een vaste prijs. Ook verscheen de free-to-play game Fire Emblem: Heroes, dat juist in-app aankopen bevat.

Een eenmalige aanschafprijs?

Laatstgenoemde zorgde voor meer omzet, maar Nintendo geeft toch de voorkeur aan een eenmalige aanschafprijs. De kans is dus groot dat je eenmalig voor Zelda betaalt en daarna onbeperkt kunt spelen. Hoe de kenmerkende gameplay van Zelda vertolkt wordt naar het kleinere scherm van je iPhone is natuurlijk de grote vraag. Kiest Nintendo ervoor om een klassieke 2D-game te maken, of put het bedrijf inspiratie uit de Nintendo DS-spellen Phantom Hourglass en Spirit Tracks? In die games bestuur je de groen gemutste held Link volledig met de touchscreen.

Nintendo zal de nieuwe Zelda waarschijnlijk later dit jaar aankondigen tijdens een Nintendo Direct; de online persconferenties van het bedrijf die via YouTube is te volgen.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen