Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Zeiss en ExoLens tillen iPhone-fotografie naar hoger plan

Gijs Ettes
7 januari 2016, 16:55
1 min leestijd
Zeiss en ExoLens tillen iPhone-fotografie naar hoger plan

Accessoiremaker ExoLens gaat in samenwerking met Zeiss een drietal opzetlenzen voor de iPhone 6(S) uitbrengen. Met de macro-, groothoek- en teleobjectieven moet het mogelijk worden om betere foto’s te schieten met de camera van Apples smartphone.

Lees verder na de advertentie.

iPhone-lenzen voor betere fotografie

Met de macrolens, te bevestigen aan de ExoLens-houder waarin je de iPhone 6(S) schuift, is het mogelijk om objecten van zeer dichtbij te fotograferen. Objecten zijn daarbij scherp vanaf een afstand van tussen de 30 en 78 millimeter. Het groothoekobjectief heeft een vergroting van 0.6, wat wil zeggen dat de iPhone-camera hetzelfde kan fungeren als een 18 millimeter-lens op een full-framecamera. Het teleobjectief biedt de mogelijkheid om objecten tot twee keer zo dichtbij te halen, net als een 58mm-objectief. Een aantal voorbeeldfoto’s kun je hieronder bekijken.

De macrolens schiet scherpe foto’s tussen de 30 en 78 millimeter (brandpuntsafstand vergelijkbaar met 40-80 millimeter), terwijl de groothoek- en teleobjectief scherp zijn van respectievelijk 50 centimeter en 36 millimeter tot oneindig. Vanaf medio 2016 worden de iPhone-lenzen verkrijgbaar, al zijn prijzen momenteel nog niet bekend.

Aanvankelijk zijn de accessoires alleen beschikbaar voor de iPhone 6, iPhone 6SiPhone 6 Plus en iPhone 6S Plus. Meer informatie vind je op de website van Zeiss en ExoLens, waar de lenzen straks verkrijgbaar worden.

Bronnen: Zeiss, Dpreview
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6
Apple iPhone 6

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu