Zo kijkt Zane Lowe terug op de eerste maanden Beats 1

Rutger Otto
17 augustus 2015, 10:24
2 min leestijd
Zo kijkt Zane Lowe terug op de eerste maanden Beats 1

Apple heeft met Apple Music een complete muziekdienst opgezet, maar waar de één het gebruikt om muziek te streamen, vindt de ander Beats 1 juist de verrassing. Top-dj Zane Lowe kijkt terug op het begin van ‘zijn’ radiostation.

Lees verder na de advertentie.

Zane Lowe interview

Het voelt echt een beetje als Zane Lowe’s zender. Hij is dan ook de ‘special creative & lead anchor’ van Beats 1. In een interview met Billboard spreekt Lowe over de eerste maanden van Beats 1.

De radiozender van Apple wordt vanuit drie steden uitgezonden over de hele wereld. Per dag wordt twaalf uur opgenomen, daarna wordt twaalf uur herhaald. Zo missen mensen in andere tijdzones niets. Het belangrijkste aan de programmering is volgens Zane Low dat het simpelweg om muziek moet draaien. “De meeste radio wordt gemaakt rond tijd en tijdzones”, zegt hij. “Maar bij een globaal station bestaat ‘het ontbijt’ niet, dus we moeten het puur op de muziek afstemmen. Dat is lastig, want je vraagt je af: ‘Dit werkt in Sydney, maar hoe vinden Europeanen het?'”

beats 1 terugluisteren

Niet opdelen in hokjes

Laatst bleek al dat Beats 1 voornamelijk elektronische muziek en hip-hop draait, maar Lowe wil geen genres aan luisteraars opdwingen. “We draaien bijvoorbeeld ook countrymuziek en Mexicaanse house. Je kunt het weergeven als percentages, maar daar ben ik geen fan van. Als je het zo gaat bekijken, zie je het niet vanuit het perspectief van de muziek.”

De basis van Beats 1 moet goed zijn en daarvoor gebruikt Lowe twee citaten. Eentje is van zichzelf en luidt: “Kwaliteit en consistentie zorgt voor verslaving”. Mensen moeten blijven luisteren. De tweede is van Jimmy Iovine en zegt simpelweg: “Wees niet saai.”

Alles in Apple Music moet samenwerken

Lowe heeft ook een visie op Apple Music. “We willen een plek maken waar mensen naar de ‘Voor jou’-sectie gaan en afspeellijsten ontdekken die bij hun smaak passen”, zegt hij. “Ze kunnen naar Beats 1 om gezamenlijk naar muziek te luisteren en naar Connect om bij de artiesten te komen. Alle moet samenwerken. Het idee is: ga naar de muziekdienst, ontdek nieuwe dingen en luister naar de albums.”

Lees meer over Apple Music

Bron: Billboard
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu