Zakelijk Whatsapp-gebruik populairder bij Nederlanders

Rutger Otto
28 juli 2015, 10:30
2 min leestijd
Zakelijk Whatsapp-gebruik populairder bij Nederlanders

Vier van de tien WhatsApp-gebruikers in Nederland gebruikt de chatdienst ook voor zakelijke doeleinden. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek, waar ook uit blijkt hoeveel berichtjes gebruikers doorgaans per dag ontvangen.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp-berichten

Onderzoeksbureau Multiscope heeft dat opgemaakt uit een marktonderzoek onder 1372 Nederlandse consumenten. Van alle smartphonebezitters hebben negen van de tien mensen WhatsApp geïnstalleerd. Bij acht van de tien Nederlanders staat de app op de plek van hen favoriete apps (bij de iPhone zou dat de onderste balk van het scherm zijn) op het eerste scherm. Veel minder populair zijn de blauwe vinkjes. Daarmee kunnen gebruikers checken of de ander het heeft gelezen. Sinds de functie aan de app is toegevoegd heeft één op de acht mensen ze uitgeschakeld.

WhatsApp Web voor iOS

Ook zakelijk WhatsApp populair

Uit het onderzoek blijkt dat we gemiddeld 65 berichten per dag ontvangen op WhatsApp en dat we er zelf dertig versturen. In de doelgroep 18 tot 34-jarigen ligt dat aantal helemaal hoog. Zij versturen er gemiddeld 60 per dag en ontvangen zo’n 150 berichten. Dat er zoveel berichten worden verstuurd komt ook omdat veel mensen in groepen zitten. Gemiddeld zijn Nederlanders ‘lid’ van zeven WhatsApp-groepen.

Vier op de tien mensen gebruikt WhatsApp zakelijk. Ook dat is voornamelijk bij jongeren het geval, want bijna de helft daarvan gebruikt WhatsApp zakelijk. Een kleine groep (13 procent) van de ondervraagden is niet blij met de ontwikkeling, want volgens hen komt het niet professioneel over en verzwakt het de aandacht voor werkzaamheden.

WhatsApp is wereldwijd nog steeds enorm populair. Volgens de laatste cijfers zijn er maandelijks ruim 800 miljoen actieve gebruikers. Ook Facebook Chat is bezig aan een opmars. Wereldwijd gebruiken inmiddels al ruim 700 miljoen mensen de chatdienst van Facebook, dat ook WhatsApp in handen heeft.

Hoe gebruik jij WhatsApp en vind je dat zakelijk gebruik moet kunnen of juist niet? Discussieer hieronder mee.

Lees meer over WhatsApp

Bron: Multiscope
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu