YouTube imiteert stemmen van beroemde zangers met AI

Piet-Jan Lentjes
21 november 2023, 13:28
2 min leestijd
YouTube imiteert stemmen van beroemde zangers met AI

YouTube test op dit moment een nieuwe functie waarmee AI gegenereerde stemmen van beroemde zangers kan namaken. Hiervoor moeten ze wel eerst toestemming geven.

Lees verder na de advertentie.

YouTube imiteert stemmen van beroemde zangers met AI

Wanneer je een video op YouTube bekijkt zit er vaak achtergrondmuziek bij. Deze liedjes worden door de uploader van de video zelf uitgekozen. YouTube gaat daar straks wat aan veranderen en er een nieuwe functie aan toevoegen.

Youtube ai zangers

Op dit moment test YouTube de functie waarmee je YouTube Shorts (dat zijn korte video’s) kunt maken met door AI gegenereerde stemmen van beroemde artiesten. Je kunt dan niet elke willekeurige artiest gebruiken, want ze moeten hiervoor wel eerst toestemming hebben gegeven.

Op dit moment zijn er negen artiesten die je kunt gebruiken. Dit zijn: Alec Benjamin, Charlie Puth, Charli XCX, Demi Lovato, John Legend, Papoose, Sia, T-Pain en Troye Sivan. Je kunt dan een chatprompt maken en daaruit wordt er vanzelf een muzieknummer van maximaal dertig seconden gemaakt, inclusies songteksten en achtergrondmuziek.

Je kiest overigens niet zelf de artiesten. Dit ligt aan het soort nummer dat je in de prompt beschrijft. YouTube koppelt automatisch een artiest aan je prompt die het er beste bij past.

Wil je meer weten over de AI met beroemde zangers? Lees dan onderstaande blogpost van YouTube eens door. Hier kun je ook al naar een aantal voorbeelden luisteren.

Lees meer: YouTube experimenteert met AI en muziek

Nog even toekomstmuziek

De functie kun je nu nog niet gebruiken, maar lijkt er al wel snel aan te komen. Dus misschien kun je straks je eigen songteksten laten inzingen door een kunstmatige ‘AI B’ of een andere beroemde zanger. Maar het is nog wel even afwachten welke artiesten YouTube gaat vragen én wie er ook toestemming gaat geven.

Wil je op de hoogte blijven van al het Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten.

Bron: YouTube Blog
Bron afbeelding: YouTube Blog
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu