YouTube voor iOS krijgt officieel beeld-in-beeld-ondersteuning

Bram Lettenmeijer
19 juni 2021, 9:51
2 min leestijd

Na lang wachten krijgt YouTube voor iOS officieel beeld-in-beeld-ondersteuning. Wanneer gebruikers van een iPhone of iPad de YouTube-app sluiten tijdens het kijken van een video, blijft deze in een klein pop-upvenster afspelen.

Lees verder na de advertentie.

Beeld-in-beeld-modus voor YouTube

YouTube rolt beeld-in-beeld-ondersteuning momenteel uit naar alle YouTube Premium-abonnees op iOS. Dat zegt het bedrijf in een verklaring aan MacRumors. Binnenkort komt de functie naar alle Amerikaanse iOS-gebruikers. Dit is goed nieuws, omdat eerdere geruchten stelden dat YouTube de beeld-in-beeld-ondersteuning exclusief naar betalende abonnees zou uitrollen.

In de verklaring zegt YouTube het volgende: “Dankzij beeld-in-beeld bekijk je YouTube-video’s in een kleine minispeler, terwijl je tegelijkertijd buiten de YouTube-app met andere dingen bezig bent. Je video blijft dus afspelen, ook als je de app sluit. Leden van YouTube Premium krijgen beeld-in-beeld als eerst. We lanceren de functie uiteindelijk voor alle Amerikaanse iOS-gebruikers.”

Ook wereldwijd voor iOS beschikbaar?

Opvallend is dat YouTube het expliciet over ‘alle Amerikaanse gebruikers’ heeft. Een wereldwijde uitrol van beeld-in-beeld-ondersteuning komt hierbij niet ter sprake. Het is dus nog even afwachten in hoeverre we straks ook in Nederland kunnen genieten van de nieuwe functie.

YouTube-gebruikers met een iPhone konden via Safari konden al gebruikmaken van een beeld-in-beeld-modus. Dit werkte alleen als de gebruiker van de smartphoneversie naar de desktopversie van YouTube schakelde. Deze tijdelijke oplossing is nu geblokkeerd. Laten we dus hopen dat officiële beeld-in-beeld-ondersteuning snel voor iedereen beschikbaar is.

Het laatste YouTube-nieuws lees je op iPhoned

YouTube werkt constant aan het uitbrengen van nieuwe functies, die het gebruik van de videodienst op je iPhone, iPad, Mac en Apple TV een stuk leuker en makkelijker maken. Wil je altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Dat kan via de website, onze gratis iPhoned-app of door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

Meer nieuws over YouTube:

Bron: MacRumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen