YouTube voor iOS geüpdatet met live streams
Wouter Nijsen

De officiële YouTube-app voor iPhone en iPad heeft een update van Google ontvangen die het mogelijk maakt om via de app naar live streams te kijken. Deze live streams zijn de afgelopen twee jaar erg populair geworden en hebben na de update eindelijk een eigen plekje in de YouTube-app.

Google introduceerde live streams (een overzicht is op YouTube te vinden) voor specifieke YouTube-accounts waardoor zij de mogelijkheid hebben om live uit te zenden. De optie om een eigen live stream te starten is nog steeds niet voor iedereen beschikbaar. Google is hard bezig om zijn live streams te promoten: zo werden de presidentsdebatten van oktober 2012 via YouTube live uitgezonden.

Update YouTube brengt nog meer

Om live streams te bekijken kun je in het navigatiemenu op het woord live drukken. Je krijgt dan een overzicht met alle live stream die op dat moment beschikbaar zijn, maar het is ook mogelijk om naar specifieke live streams te zoeken.

Daarnaast brengt de update een verbeterde toegang tot de recent toegevoegd video’s van kanalen waar je een abonnement op hebt. Deze functie werd in een vorige versie van de YouTube-app erg positief ontvangen omdat je in één oogopslag kunt zien welke nieuwe video’s zijn toegevoegd.

De nieuwe versie van de app werkt ook sneller en stabieler en degenen die YouTube-video’s via Airplay op de tv afspelen kunnen na de update een wachtrij van video’s maken. Hierdoor heb je de mogelijkheid om via je iPhone of iPad een afspeellijst te maken die op de tv wordt getoond: een handigheidje voor feestjes.

[app 544007664][appimg 544007664]

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.