YouTube update voegt kwaliteitskeuze op wifi toe
Roel van Hout

Een vannacht verschenen YouTube update maakt het mogelijk om de kwaliteit van je video op wifi te kiezen.

Tot nu toe was het niet mogelijk om de kwaliteit van een filmpje te kiezen, wat er toe leidde dat je met trage wifi soms erg lang kon wachten tot het geladen was. In de browserversie van YouTube gaat dat al jaren wel, en Google is de afgelopen tijd vaak gevraagd om het ook mobiel op te lossen. Het euvel is nu dan eindelijk verholpen dankzij een YouTube update, die daarnaast ook nog wat verbeteringen voor de compatibiliteit met iOS 7 toevoegt.

youtube updateAls je een filmpje tikt dat je wil gaan bekijken, kun je rechts bovenin het beeld op drie stipjes tikken. Er verschijnt dan een serie icoontjes in beeld. Kies voor het tandwiel. Vervolgens schuift er een menu in beeld, waar je kunt kiezen hoe goed de kwaliteit van je filmpje moet zijn.

YouTube update enkel voor wifi bedoeld

Let op: dit werkt alleen via wifi. Onderweg zal de kwaliteit nog steeds automatisch worden bepaald. Wanneer je probeert om de instelling te bereiken zonder dat je verbinding met een wifi-netwerk hebt, krijg je de melding dat ‘handmatige kwaliteitsselectie van mobiele netwerken niet wordt ondersteund’.

Dat heeft ongetwijfeld te maken met afspraken met de mobiele aanbieders, die hun netwerk niet graag overbelast zien raken door dergelijk zwaar internetverkeer. Er zijn maar heel weinig apps die een ontheffing hebben als het gaat om het streamen van zware video’s via 3G en 4G. De Nederlandse Publieke Omroep app is er daar één van.

De update is gratis te downloaden in de App Store!

YouTube

Google LLC

9 (1403 reviews)
Gratis via App Store
YouTube
YouTube
YouTube
YouTube
YouTube
YouTube
YouTube
YouTube
YouTube

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.