De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

YouTube-app werkt niet meer op oudere Apple TVs en iOS-toestellen

Gijs Ettes
21 april 2015, 8:18
1 min leestijd
YouTube-app werkt niet meer op oudere Apple TVs en iOS-toestellen

Gebruikers van een tweede generatie Apple TV of ouder kunnen vanaf deze maand niet meer gebruikmaken van de YouTube-app. Ook op iPhones, iPads en iPods met een versie lager dan iOS 7.0 is de app niet meer te gebruiken.

Lees verder na de advertentie.

YouTube-update

De reden hiervoor is dat YouTube deze dagen een update doorvoert in zijn dataservice, waardoor sommige apparaten die in 2012 en eerder zijn uitgebracht niet meer ondersteund worden. Als je in het bezit bent van een derde generatie Apple TV kun je via ‘Instellingen > Algemeen > Update software’ de beschikking krijgen over de laatste versie van YouTube. Heb je een ouder model, dan is er helaas geen manier meer om naar YouTube te kijken.

Gebruikers met een iPhone, iPad of iPod met een oudere iOS-versie wordt geadviseerd om gebruik te maken van de mobiele versie van YouTube, door in de browser naar m.youtube.com te surfen. De YouTube-update heeft ook gevolgen voor gebruikers van een oudere Google TV, smart tv of spelcomputer. Zij krijgen onderstaande uitlegvideo te zien die de veranderingen aankondigt. Meer informatie vind je op deze helppagina van YouTube.

Het laatste nieuws over YouTube

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple TV
Apple TV

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu