De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Wat YouTube allemaal van plan is met YouTube Red

Rutger Otto
3 december 2015, 10:39
2 min leestijd
Wat YouTube allemaal van plan is met YouTube Red

YouTube is nog maar net van start in de Verenigde Staten, maar er zouden al plannen gesmeed worden voor uitbreiding. Bijvoorbeeld met eigen series en films.

Lees verder na de advertentie.

YouTube Red series

Gaat YouTube Red de strijd aan met Netflix? Volgens bronnen van The Wall Street Journal lijkt het er wel op. YouTube zou namelijk in gesprek zijn met studio’s en productiemaatschappijen om licenties te verkrijgen, waarmee YouTube content mag streamen op het web. Mocht het doorgaan, zal dat waarschijnlijk onderdeel worden van YouTube Red, de abonnementsdienst van YouTube.

YouTube zou zich voornamelijk willen focussen op nieuwere series en films. Het zou zelfs gaan om series en films die nog niet in de bioscoop of op tv zijn verschenen. Netflix experimenteerde ook al met een soortgelijke film. Beasts Of No Nation was gelijktijdig op Netflix als in enkele bioscopen te zien. Wellicht wil YouTube (dat onder het bedrijf Alphabet valt) uiteindelijk zelfs wel eigen content gaan produceren, maar dat is langetermijn-kijken. YouTube biedt overigens al langer de optie om films te huren, maar een echte streamingdienst is er nog niet.

https://www.youtube.com/watch?v=YL9RetC0ook

Wat is er mogelijk met YouTube Red?

Wanneer YouTube Red in Nederland verschijnt is ook nog niet bekend. In de Verenigde Staten kost een abonnement 12,99 dollar per maand. Daar krijg je dan een advertentievrij YouTube voor terug en video’s van YouTube zijn gemakkelijk te downloaden, zodat je ze bijvoorbeeld in de trein kunt kijken. Ook hebben gebruikers met een YouTube Red-account direct toegang tot YouTube Music, de muziekstreamingdienst van YouTube.

Ondertussen zou Apple ook nog steeds werken aan een eigen videodienst, waarvoor het bedrijf in gesprek is met meerdere (Amerikaanse) maatschappijen en zenders. Met de vierde generatie Apple TV heeft Apple al wel een platform, maar nog niet de content om een zenderpakket aan gebruikers aan te bieden. In 2016 moet dat volgens geruchten gaan gebeuren.

Lees meer over YouTube

Bron: WSJ
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu