De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

5 vragen over YouTube Red beantwoord

Rutger Otto
22 oktober 2015, 12:15
2 min leestijd
5 vragen over YouTube Red beantwoord

YouTube heeft Red aangekondigd, een abonnementsdienst waarvoor je moet betalen. In dit artikel beantwoorden we vijf veelgehoorde vragen over YouTube Red.

Lees verder na de advertentie.

1. Wat is YouTube Red?

YouTube Red laat gebruikers een abonnement afsluiten, zodat ze geen advertenties meer hoeven te kijken bij video’s. Het abonnement geldt voor al je apparaten, dus niet alleen je computer, maar ook op de iPhone en iPad. Het abonnement is gebonden aan je YouTube-account, niet aan je apparaat.

2. Waarom moet je betalen?

YouTube is altijd gratis geweest, maar voor Red betaal je (als Apple-gebruiker) 12,99 dollar per maand. Een Nederlandse of Belgische prijs is nog niet bekend, maar waarschijnlijk zal dat 12,99 euro worden. Voor Android en desktop-gebruikers ligt de prijs overigens lager: 9,99 dollar. Omdat YouTube een advertentievrije omgeving voor je creëert, zal de dienst op een andere manier moeten verdienen. Eigenlijk betaal je dus om geen reclame meer te hoeven kijken. Een andere reden is YouTube Music.

3. Hoe zit het met YouTube Music?

Neem je een abonnement op YouTube Red, dan krijg je direct toegang tot YouTube Music en Google Play Music. Gebruikers van Google Play Music kunnen dan ook direct video’s van YouTube bij hun muziek afspelen. Daarmee hoopt Google meteen weer dichterbij de concurrentie met diensten als Spotify te komen. YouTube Music is nog niet beschikbaar.

https://www.youtube.com/watch?v=YL9RetC0ook

4. Kun je video’s bewaren?

Met YouTube Red is het verder mogelijk om video’s te downloaden, zodat je ze later in de trein kunt kijken zonder dat het je data kost. Daarnaast kun je andere apps gebruiken terwijl video’s blijven spelen op de achtergrond.

5. Wanneer komt het naar Nederland?

Amerikanen kunnen de dienst vanaf eind oktober een maand gratis proberen, een Nederlandse of Belgische releasedatum is nog niet beken. Wel zegt YouTube dat meer landen in 2016 zullen volgen.

Lees meer over YouTube

Bron: YouTube
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu