Muziekdienst YouTube Music in 2018 naar Nederland

Lars Paijmans
16 juli 2018, 8:57
2 min leestijd
Muziekdienst YouTube Music in 2018 naar Nederland

Spotify en Apple Music krijgen er een nieuwe concurrent bij: Google brengt YouTube Music naar Nederland voor het einde van het jaar.

Lees verder na de advertentie.

YouTube Music Nederland release in 2018

YouTube-topman Robert Kyncl bevestigt dit in een interview met het AD. Daarin zegt hij dat YouTube Music in 2018 naar Nederland en België komt, maar dat een concrete datum nog onbekend is. Wel benadrukt hij dat het team hard werkt om de muziekdienst zo snel mogelijk naar ons land te brengen.

YouTube Music Nederland

YouTube Music werd in mei 2017 gelanceerd in de eerste groep landen. Nu de dienst een jaar later de overstap naar Nederland maakt, is het natuurlijk de vraag of het op kan boksen tegen Spotify en Apple Music.

Hoewel de muziekdienst van YouTube op het eerste gezicht hetzelfde doet als die twee (het aanbieden van miljoenen nummers en afspeellijsten om te streamen), heeft YouTube Music een aantal unieke kenmerken. Zo kun je naast die muziek ook een groot aantal muziekvideo’s, covers, remixes en live-concerten bekijken en beluisteren.

Unieke functies van YouTube Music

Een ander voordeel is de krachtige zoekfunctie, waarmee je ook de juiste nummers kunt vinden als je de titel of naam van de artiest niet weet. Een omschrijving als ‘dat hipsterliedje met dat fluitje’ zou genoeg moeten zijn. De muziekdienst heeft daarnaast een gepersonaliseerd startscherm, dat op basis van je locatie en activiteit muziek aanraadt. Zo zul je op een vliegveld rustgevende muziek zien, terwijl je in de sportschool wat motiverende afspeellijsten krijgt voorgeschoteld.

Net als Spotify heeft YouTube Music een gratis versie met advertenties. Ook kun je in tegenstelling tot Spotify geen muziek op de achtergrond luisteren als gratis gebruiker. Zodra de app van je scherm verdwijnt, stopt ook de muziek.

Als YouTube Music Premium-lid kun je dat uiteraard wel en krijg je de optie om muziek te downloaden voor onderweg. Daarnaast kun je alleen de audio van muziekvideo’s luisteren. Dit abonnement kost in de Verenigde Staten 9,99 dollar per maand, een Nederlandse prijs is nog niet bekend. Apple Music en Spotify kosten 9,99 euro per maand. Je kunt je vanaf nu inschrijven op de website van YouTube Music.

Lees het laatste nieuws over YouTube

Bron: AD
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen