Dit is de nieuwe Music-app van YouTube

Wouter Nijsen
12 november 2015, 18:55
1 min leestijd
Dit is de nieuwe Music-app van YouTube

YouTube heeft de Music-app gelanceerd voor iOS. Dit is een nieuwe muziek-app die gebruikmaakt van de videobibliotheek van YouTube. De app is nog niet in Nederland beschikbaar.

Lees verder na de advertentie.

YouTube Music-app voor iOS

YouTube Music is een nieuwe app van Google die volledig is gericht op muziek. De app laat je naar liedjes luisteren uit de gehele muziekcatalogus van YouTube, maar heeft een andere interface dan de normale YouTube-app. Zo worden in het hoofdmenu liedjes aanbevolen en afspeellijsten gecreëerd op basis van je persoonlijke voorkeuren.

Daarnaast is de interface zo vormgegeven dat muziekvideo’s, afzonderlijke liedjes, albums en artiesten gemakkelijker te vinden zijn. Handig is dat filmpjes achter elkaar worden afgespeeld en niet stoppen wanneer de iPhone wordt vergrendeld.

YouTube Music biedt enkele handige functies voor gebruikers van YouTube Red. De app laat gebruikers advertentievrij naar muziekvideo’s kijken, filmpjes voor offline gebruik opslaan en biedt tevens een handige audio-only-modus. Met dat laatste wordt logischerwijs alleen het geluid van een filmpje afgespeeld.

De nieuwe YouTube Music-app is alleen beschikbaar in de Amerikaanse App Store. Of en wanneer het mogelijk wordt om de applicatie in Nederland en België te downloaden, is op dit moment onduidelijk.

Los van YouTube Red

Belangrijk om te weten is dat de Music-app niet Google Play Music vervangt en losstaat van YouTube Red. Red, dat vorige maand werd aangekondigd en vooralsnog ook alleen in de Verenigde Staten te gebruiken is, laat gebruikers advertentievrij video’s bekijken en is een soort Netflix-concurrent. Als Apple-gebruiker betaal je 12,99 dollar per maand, waarna je ongelimiteerd filmpjes kunt bekijken. Verder is het met Red mogelijk om video’s te downloaden en de app op de achtergrond te gebruiken.

Lees meer over YouTube

Bron: YouTube
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu