YouTube Go: nieuwe app slaat video’s offline op en bespaart data

Lars Paijmans
27 september 2016, 16:45
2 min leestijd
YouTube Go: nieuwe app slaat video’s offline op en bespaart data

YouTube Go laat gebruikers eindelijk een video offline opslaan, en bevat tal van andere functies om je mobiele data te besparen. Het slechte nieuws? Voorlopig is de app alleen in India beschikbaar, al kan daar wel verandering in komen.

Lees verder na de advertentie.

YouTube Go officieel aangekondigd

YouTube Go klinkt op papier als de YouTube-app waar we al jaren op hebben gewacht. Het kijken van een YouTube-video is namelijk leuk, maar trekt je databundel in hoog tempo leeg als je er niet voorzichtig mee omgaat. Met deze nieuwe app wordt dit een ander verhaal. Zo heeft Google de app zo gemaakt dat offline gebruik voorop staat.

YouTube Go

Dit betekent niet alleen dat je een filmpje via WiFi kunt downloaden, maar dat de app sowieso een stuk minder data verbruikt. Zo kun je een korte preview van een video bekijken zonder hem helemaal te laden, en zie je direct hoeveel MB het kost. Daarnaast ben je vrij om een lagere resolutie te kiezen, en geeft YouTube Go hier ook aan hoeveel data je ermee bespaart. Ook over het delen van een filmpje is nagedacht. Een speciale Bluetooth-functie laat je snel een gemakkelijk via Bluetooth een link versturen naar mensen in de buurt. Zo kost het je geen data en kun je toch dat ene grappige kattenfilmpje naar een vriend of collega verzenden.

Komt YouTube Go ook naar Nederland?

In een blogpost geeft Google uitleg over YouTube Go, en wanneer de app verschijnt. Eerst is India aan de beurt, maar aan de tekst te zien overweegt het bedrijf ook een uitrol in Amerika en Europa. Als je als eerste met de app aan de slag wil gaan, kun je je alvast inschrijven op de website van YouTube Go. Je ontvangt dan een berichtje zodra de dienst beschikbaar komt. Een mogelijke komst in Amerika en Europa zou wel wat gek zijn met het oog op YouTube Red. Deze premium versie van YouTube laat je ook video’s lokaal opslaan, maar hier betaal je een vast bedrag per maand voor. YouTube Red is overigens nog niet beschikbaar in Nederland.

Lees het laatste nieuws over YouTube

Bron: Google
Categorie: Apps

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen